Diskvalificirana Avstrijka kontrolorko postavila na laž

Foto: Epa
Foto: Epa
Vihar po olimpijski tekmi mešanih ekip v smučarskih skokih se še ni polegel.
Oglej si celoten članek

V ponedeljek je Slovenija v postavi Nika Križnar, Timi Zajc, Urša BogatajPeter Prevc suvereno osvojila zlato medaljo. Avstrija, Nemčija, Japonska in Norveška so po seriji diskvalifikacij ostale brez kolajne.

Avstrijce je od boja za odličja oddaljila diskvalifikacija Daniele Iraschko-Stolz, Nemci so ostali brez Katharine Althaus, Japonci brez Sare Takanashi, Norvežanki kar brez obeh ženskih predstavnic.

pritiski Tako se brani kontrolorka, "odgovorna" za diskvalifikacije

Poljska kontrolorka Agnieszka Baczkowska, ki je omenjene kaznovala na podlagi kršitev pri opremi, se je po tekmi branila, da je šlo za velike, "že s prostim očesom vidne" kršitve. "Ne govorimo o centimetru in pol," je med drugim dodala Poljakinja, v teh dneh navdih za mnoge spletne navihance.

Dan po razvpiti tekmi je ena od diskvalificiranih - Avstrijka Iraschko-Stolzeva, za državno ORF dejala, da je bil zanjo usoden zgolj en centimeter.

"Pri meni je šlo za neustrezen pas na kombinezonu. Bil je za en centimeter preširok. To se seveda ne bi smelo zgoditi," je dejala izkušena skakalka.

Slednja ni iskala opravičil. "Žal mi je zaradi ekipe. Vsi ostali so skakali zelo dobro. Nisem ga polomila le z opremo, ampak tudi s skoki," je dejala Iraschko-Stolzeva.

Po festivalu diskvalifikacij med tekmovalkami sta se na zmagovalni oder ob Sloveniji presenetljivo prebili reprezentanci Rusije in Kanade.

Ogabno Poglejte, kaj v Pekingu strežejo olimpijcem!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 23:42 9. Februar 2022.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

  • 12:31 9. Februar 2022.

    važno da imajo slovenski tekmovalci čisto vest, tudi brez diskvalifikacij bi zmagali, tako da kapo jim dol...

  • 12:12 9. Februar 2022.

    Nihče ni rekel, da je Štolceva imela 10 cm preveč,je pa za diskvalifikacijo dovolj tudi 1 cm. So se Nemci …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.