Dobitnica dveh olimpijskih kolajn napovedala slovo

Foto: Profimedia Veronika Vitkova
Za zaključek športne poti se je odločila še ena vrhunska zimska športnica.
Oglej si celoten članek

Češka biatlonka Veronika Vitkova se poslavlja od tekmovališč, je sporočila Mednarodna biatlonska zveza (IBU). Razlog za odločitev 31-letnice iz Vrchlabov, ki je osvojila dve olimpijski kolajni, je materinstvo, saj letos pričakuje prvega otroka.

Konec Še en biatlonski velikan zaključil kariero

Vitkova je v svetovnem pokalu slavila enkrat v Oberhofu v sezoni 2014/15, devetkrat pa je stala na stopničkah. Svetovna prvakinja je postala v Kontiolahtiju na Finskem leta 2015, ko je slavila z mešano češko štafeto. V isti disciplini ima tudi bron iz leta 2013 na domačem SP v Nove Mestu.

Dobitnici kolajn Še dve smučarki sporočili konec kariere

Osvojila je dve olimpijski kolajni, in sicer v Sočiju leta 2014, ko je bila z mešano štafeto srebrna, edino individualno kolajno z velikih tekmovanj pa ima v sprintu v Pyeongchangu izpred dveh let, ko je bila bronasta.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.