Šport > Zimski športi
243 ogledov

Dobitnica dveh olimpijskih kolajn napovedala slovo

Veronika Vitkova Profimedia
Za zaključek športne poti se je odločila še ena vrhunska zimska športnica.

Češka biatlonka Veronika Vitkova se poslavlja od tekmovališč, je sporočila Mednarodna biatlonska zveza (IBU). Razlog za odločitev 31-letnice iz Vrchlabov, ki je osvojila dve olimpijski kolajni, je materinstvo, saj letos pričakuje prvega otroka.

Bjoerndalen Landertinger biatlon zasledovanje Laura Soči 2014 olimpijske igre Konec Šport Še en biatlonski velikan zaključil kariero

Vitkova je v svetovnem pokalu slavila enkrat v Oberhofu v sezoni 2014/15, devetkrat pa je stala na stopničkah. Svetovna prvakinja je postala v Kontiolahtiju na Finskem leta 2015, ko je slavila z mešano češko štafeto. V isti disciplini ima tudi bron iz leta 2013 na domačem SP v Nove Mestu.

Nadia Fanchini Dobitnici kolajn Šport Še dve smučarki sporočili konec kariere

Osvojila je dve olimpijski kolajni, in sicer v Sočiju leta 2014, ko je bila z mešano štafeto srebrna, edino individualno kolajno z velikih tekmovanj pa ima v sprintu v Pyeongchangu izpred dveh let, ko je bila bronasta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.