Šport > Zimski športi
464 ogledov

Še en biatlonski velikan zaključil kariero

Mladi Dominik Landertinger je osvojil svoj prvi naslov svetovnega prvaka. Žurnal24 main
Najuspešnejši avstrijski biatlonec je končal svojo izjemno kariero.

Dominik Landertinger, po številu kolajn z največjih tekmovanj najuspešnejši avstrijski biatlonec, je končal kariero je sporočila Avstrijska smučarska zveza. Svetovnega prvaka iz leta 2009 tako decembra ne bo na svetovnem prvenstvu na Pokljuki.

"Po operaciji medvretenčnega diska leta 2017 sem preživljal težke trenutke. Nisem izpolnjeval svojih pričakovanj, zato je zdaj pravi čas, da se poslovim. Nadaljevanje kariere bi bila požrešnost, zagotovo bi trpelo moje telo in zdravje," je razlog za slovo obrazložil 32-letni Avstrijec, ki je naslov svetovnega prvaka osvojil v Pyeongchangu, v tekmi s skupinskim startom.

Na svetovnih prvenstvih je skupno osvojil pet kolajn, le eno manj pa na treh olimpijskih igrah, na katerih je bil dvakrat srebrn in dvakrat bronast.

"Ponosen sem na svoje dosežke in hvaležen, da me je skozi večji del kariere spremljala sreča. Najboljši sem bil, ko je bilo to najbolj potrebno. Biatlon mi je veliko dal, z njim bi rad ostal povezan," je za avstrijsko tiskovno agencijo APA dejal Landertinger.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice