Šport > Zimski športi
333 ogledov

Legenda gre v pokoj

Martin Fourcade Epa
Poslavlja se eden najboljših biatloncev vseh časov.

Francoski biatlonski zvezdnik Martin Fourcade je na družabnih omrežjih oznanil, da končuje športno kariero po sobotni zadnji preizkušnji svetovnega pokala v finskem Kontiolahtiju.

Slovo je odlični biatlonec oznanil kar na družabnih omrežjih z zelo kratkim zapisom. "Čas je za slovo."

Enaintridesetletnik iz Perpignana je vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala v tej sezoni, osvojil pa je tudi mali kristalni globus v sprinterski razvrstitvi.

V karieri je osvojil sedem kolajn na olimpijskih igrah, od tega pet zlatih. Na zadnjih igrah v Pyeongchangu leta 2018 je osvojil tri zlate kolajne.

Na svetovnih prvenstvih je osvojil 28 kolajn, od tega trinajst zlatih. Najuspešnejši je bil na Holmenkollnu leta 2016, kjer je osvojil štiri zlate in eno srebrno kolajno.

Denise Hermann Biatlon Šport Zadnji sprint sezone Hermannovi

Skupni seštevek je osvojil v sedmih zaporednih sezonah med 2011/12 in 2017/18, letos pa ima priložnost dodati še osmo skupno zmago, saj v seštevku vodi 10 točk pred Johannesom Thingnesom Boejem. V karieri je dobil kar 82 tekem za svetovni pokal, s štafeto pa je slavil na 15 preizkušnjah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.