Šport > Zimski športi
161 ogledov

Dober nastop Faka

Jakov Fak
Biatlonci so z moško tekmo s skupinskim startom sklenili tekme v Novem Mestu na Češkem.

Najhitrejši je bil na tokratni tekmi Norvežan Johannes Thingnes Boe, ki se je kljub trem napakam na strelišču veselil že devete zmage v sezoni. S 13. mestom se je dobro odrezal tudi edini Slovenec na tekmi Jakov Fak.

Boe je vnovič potrdil premoč v smučini in se v zadnjem krogu za zmago pomeril s Francozom Emilienom Jacquelinom. Že pred tem je na spustih kazalo, da Francoz nima povsem optimalnih smuči in v zadnjem krogu ni zdržal napadov Boeja ter kljub 20 zadetim tarčam zaostal za 15 sekund.

V ozadju je do zadnjega vzpona potekal zanimiv troboj med Nemcem Arndom Peifferjem, Ukrajincem Dmitrijem Pidrušnim in Norvežanom Erlendom Bjoentegaardom za najnižjo stopničko zmagovalnega odra. Najboljši je bil na koncu izkušeni Nemec.

Fak je bil nenatančen le na drugem strelskem postanku, a vodilnih nato ni več ujel. Po zadnjem streljanju je kmalu prehitel Norvežana Sturlo Holma Laegreida, predse pa je moral spustiti Nemca Johannesa Kühna.

V skupnem seštevku še vedno vodi Francoz Martin Fourcade, ki je danes zasedel 14. mesto, po novem pa se je na drugo mesto vrnil Boe, ki zaostaja še 43 točk.

Prihodnji teden se biatlonska karavana seli v Kontiolahti na Finskem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.