Šport > Zimski športi
28343 ogledov

Jakov Fak hoče domov, a ne more

Jakov Fak Profimedia
Najboljši slovenski biatlonec se je znašel v težkem položaju.

Danes se bo sklenila biatlonska sezona. Tekmovalke in tekmovalci v omenjeni panogi so eni redkih, ki še nastopajo, preizkušnje pa se odvijajo pred praznimi tribunami v finskem Kontiolahtiju.

V soboto sta na sporedu obe zasledovalni preizkušnji, medtem ko je nedeljsko štafetno dogajanje odpovedano. Danes je tako zadnji tekmovalni dan sezone za biatlonke in biatlonce.

Jakov Fak Skupinski start Šport Dober nastop Faka

Na startu moškega zasledovanja bodo tudi štirje Slovenci, med njimi Jakov Fak. Slednji je že po četrtkovem sprintu, na katerem je osvojil 20. mesto, želel odpotovati domov. A ga niso uslšali.

Jakov Fak | Avtor: Profimedia Profimedia

"Želja je, da bi se odpravili domov, dokler se še da. Kolikor lahko spremljajo, je situacija precej resna in vsaj moja želja je, da bi ta čas preživel doma z družino," je za Radio Slovenija dejal Fak.

"Smo med redkimi športniki, ki vztrajajo s tekmovanji. Ne vem, koliko je to smiselno," je dodal šampion iz Mrkopalja.

Martin Fourcade Biatlon Šport Legenda gre v pokoj

Včeraj je biatlonsko karavano presenetil Francoz Martin Fourcade, ki je prek družbenih omrežij napovedal slovo od aktivne kariere.

Prav Martin Fourcade in Johannes Thingnes Boe se bosta udarila za veliki kristalni globus.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.