Dolgočasen londonski obračun, Cavani rešil rdeče vrage

Foto: Epa
Foto: Epa
Elitni rang angleškega nogometa je v nedeljo prinesel tri obračune, v vse so bili vpleteni pretendenti za najvišja mesta.
Oglej si celoten članek

Na derbiju 10. kola angleške Premier League med Chelseajem in Tottenhamom ni bilo golov (0:0), prav tako pa ne veliko zanimivih dogodkov. Obrambno naravnanemu Tottenhamu je bila točka dovolj, da je obdržal vodstvo na prvenstveni razpredelnici, ima enako število točk kot Liverpool, a boljšo razliko med danimi in prejetimi goli. Chelsea ostaja na tretjem mestu.

Čeprav sta londonski ekipi najučinkovitejši v ligi, na derbiju ni bilo veliko napadalnega nogometa. Chelsea je imel terensko premoč, a tudi moštvo Franka Lamparda ni hotelo tvegati preveč, tako da ni bilo veliko priložnosti.

Video Messi s prav posebnim poklonom Maradoni

Foto: Epa Edinson Cavani Manchester United

Veliko boljšo predstavo sta na prvi tekmi dneva pokazala Southampton in Manchester United (2:3). Gosti so nadaljevali serijo zmag na gostovanjih, uspešni so bili še osmič zaporedoma, do zmage pa so prišli po velikem preobratu. Že četrtič v letošnji sezoni se je zgodilo, da je United prišel do zmage po zaostanku.

Po prvem polčasu so zaostajali z 2:0, nato pa je na sceno stopil rezervist Edinson Cavani, z dvema goloma in asistenco je svoji ekipi zagotovil tri točke. Urugvajec je bil stalna nevarnost za domači gol. 

V 60. minuti se je izkazal s podajo Brunu Fernandesu za znižanje zaostanka, po dveh zapravljenih priložnosti pa se je še sam vpisal med strelce. In to kar dvakrat, obakrat z glavo. Najprej je v 74. minuti preusmeril žogo po strelu Fernandesa, nato pa je v sodniškem dodatku izkoristil še podajo Marcusa Rashforda.

Prva liga TS Domžale ukrotile zmaje, derbi dna domačinom

Foto: Epa Arsenal Wolverhampton

Arsenal je na domačem igrišču doživel tretji zaporedni prvenstveni poraz. Tokrat je bil na stadionu Emirates boljši Wolverhampton (1:2). "Volkovi" so "topničarje" v gosteh premagali prvič po letu 1979.

Vsi trije goli so padli že v prvem polčasu, ki ga je zaznamovalo tudi hudo trčenje Davida Luiza in Raúla Jiméneza. Slednji je dolgo ležal na zelenici, nato pa bil prepeljan v bolnišnico.

Slovo Heroj nacije po dolgi bolezni umrl v 43. letu starosti

V ponedeljek bo Leicester City gostil Fulham, West Ham United pa Aston Villo.

Premier League, 10. kolo:

Chelsea - Tottenham Hotspur 0:0 (0:0)
Southampton - Manchester United 2:3 (2:0)
Arsenal - Woverhampton Wanderers 1:2 (1:2)
Brighton & Howe Albion - Liverpool 1:1 (0:0)
Manchester City - Burnley 5:0 (3:0)
Everton - Leeds United 0:1 (0:0)
West Bromwich Albion - Sheffield United 1:0 (1:0)
Crystal Palace - Newcastle United 0:2 (0:0)

PONEDELJEK:
Leicester City - Fulham
West Ham United - Aston Villa

LESTVICA:
1. Tottenham Hotspur 21
2. Liverpool 21
3. Chelsea 19
4. Leicester City 18 (-1)
5. Southampton 17
6. Wolverhampton Wanderers 17
7. Everton 16
...
17. West Bromwich Albion 6
18. Burnley 5 (-1)
19. Fulham 4 (-1)
20. Sheffield United 1

(+/-) - št. odigranih tekem glede na ligaške tekmece

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.