Šport > Nogomet
159 ogledov

Dolgočasen londonski obračun, Cavani rešil rdeče vrage

Hugo Lloris Chelsea Tottenham Epa
Elitni rang angleškega nogometa je v nedeljo prinesel tri obračune, v vse so bili vpleteni pretendenti za najvišja mesta.

Na derbiju 10. kola angleške Premier League med Chelseajem in Tottenhamom ni bilo golov (0:0), prav tako pa ne veliko zanimivih dogodkov. Obrambno naravnanemu Tottenhamu je bila točka dovolj, da je obdržal vodstvo na prvenstveni razpredelnici, ima enako število točk kot Liverpool, a boljšo razliko med danimi in prejetimi goli. Chelsea ostaja na tretjem mestu.

Čeprav sta londonski ekipi najučinkovitejši v ligi, na derbiju ni bilo veliko napadalnega nogometa. Chelsea je imel terensko premoč, a tudi moštvo Franka Lamparda ni hotelo tvegati preveč, tako da ni bilo veliko priložnosti.

Lionel Messi Maradona Video Šport Messi s prav posebnim poklonom Maradoni

Edinson Cavani Manchester United | Avtor: Epa Epa

Veliko boljšo predstavo sta na prvi tekmi dneva pokazala Southampton in Manchester United (2:3). Gosti so nadaljevali serijo zmag na gostovanjih, uspešni so bili še osmič zaporedoma, do zmage pa so prišli po velikem preobratu. Že četrtič v letošnji sezoni se je zgodilo, da je United prišel do zmage po zaostanku.

Po prvem polčasu so zaostajali z 2:0, nato pa je na sceno stopil rezervist Edinson Cavani, z dvema goloma in asistenco je svoji ekipi zagotovil tri točke. Urugvajec je bil stalna nevarnost za domači gol. 

V 60. minuti se je izkazal s podajo Brunu Fernandesu za znižanje zaostanka, po dveh zapravljenih priložnosti pa se je še sam vpisal med strelce. In to kar dvakrat, obakrat z glavo. Najprej je v 74. minuti preusmeril žogo po strelu Fernandesa, nato pa je v sodniškem dodatku izkoristil še podajo Marcusa Rashforda.

NK Domžale Olimpija PLTS Prva liga TS Šport Domžale ukrotile zmaje, derbi dna domačinom

Arsenal Wolverhampton | Avtor: Epa Epa

Arsenal je na domačem igrišču doživel tretji zaporedni prvenstveni poraz. Tokrat je bil na stadionu Emirates boljši Wolverhampton (1:2). "Volkovi" so "topničarje" v gosteh premagali prvič po letu 1979.

Vsi trije goli so padli že v prvem polčasu, ki ga je zaznamovalo tudi hudo trčenje Davida Luiza in Raúla Jiméneza. Slednji je dolgo ležal na zelenici, nato pa bil prepeljan v bolnišnico.

sveča pogreb grob Slovo Šport Heroj nacije po dolgi bolezni umrl v 43. letu starosti

V ponedeljek bo Leicester City gostil Fulham, West Ham United pa Aston Villo.

Premier League, 10. kolo:

Chelsea - Tottenham Hotspur 0:0 (0:0)
Southampton - Manchester United 2:3 (2:0)
Arsenal - Woverhampton Wanderers 1:2 (1:2)
Brighton & Howe Albion - Liverpool 1:1 (0:0)
Manchester City - Burnley 5:0 (3:0)
Everton - Leeds United 0:1 (0:0)
West Bromwich Albion - Sheffield United 1:0 (1:0)
Crystal Palace - Newcastle United 0:2 (0:0)

PONEDELJEK:
Leicester City - Fulham
West Ham United - Aston Villa

LESTVICA:
1. Tottenham Hotspur 21
2. Liverpool 21
3. Chelsea 19
4. Leicester City 18 (-1)
5. Southampton 17
6. Wolverhampton Wanderers 17
7. Everton 16
...
17. West Bromwich Albion 6
18. Burnley 5 (-1)
19. Fulham 4 (-1)
20. Sheffield United 1

(+/-) - št. odigranih tekem glede na ligaške tekmece

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice