Šport > Nogomet
6302 ogledov

Klopp udaril z vso silo, Britanci so ga cenzurirali, a je resnica prišla na dan

jurgen klopp Profimedia
Nemški strateg Jürgen Klopp se je brez dlake na jezik znesel nad krivci za nevzdržen položaj, v katerem se je znašel angleški prvak.

Liverpool je ob odsotnosti poškodovane obrambne vrste, kapetana in najboljšega strelca v devetem krogu angleškega prvenstva premagal Leicester City (3:0) in se po številu osvojenih točk izenačil z vodilnim Tottenhamom.

Kljub visoki zmagi je bil Jürgen Klopp razjarjen zaradi trenutnega stanja v angleškemu nogometu, kjer so moštva podvržena neizmernemu pritisku zaradi zgoščenega urnika, h kateremu je ključno pripomogla pandemija koronavirusa.

Ob porastu poškodb zaradi prenatrpanega koledarja je Klopp kot osrednja krivca imenoval ponudnika televizijskih vsebin BT Sport in Sky Sports, ki vztrajata pri nečloveškem številu tekem, da bi pokrila visoke stroške televizijskih pravic.

jürgen klopp | Avtor: Epa Epa
Žrtve pehanja za dobičkom so seveda igralci, kar še zlasti močno občutijo v taboru angleškega prvaka, kjer so se poškodbe letos vrstile kot po tekočem traku.

Klopp, ki meni, da je trenutna situacija nevdržna, se je za napad na televizjski hiši odločil med intervjujem s Sky Sportsom, vendar ga evropski gledalci niso videli, saj ga je britanski medijski gigant cenzuriral. Kloppove izjave je v polnem obsegu javnosti posredoval šele ameriški NBC.

"Če se Sky Sports in BT Sport ne dogovorita, je z nami konec. Če bomo v sredo in četrtek še naprej igrali evropske pokale in reprezentančne tekme, v soboto in nedeljo pa obračune Premiershipa, nisem prepričan, da bomo sezono zaključili z 11 zdravimi igralci. Vem, da je vam vseeno. In prav v tem je težava," je bil oster nemški strateg.

"Dolgo časa se že pogovarjamo o tem, a se nič ne zgodi. Ves čas govorijo, da smo vsi v težki situaciji, a v resnici je težko igralcem. Vse ostalo so samo odločitve za pisarniško mizo. V tem ni prav nič težkega. Zadovoljen sem s tekmo, a izgubili smo še enega vezista. To je realnost. In nismo edini. Kdor mi očita sebičnost, naj se vpraša, kdo je v resnici sebičen," je bruhalo iz Kloppa.

jurgen klopp | Avtor: Epa Epa

"Ne govorim samo o igralcih Liverpoola, ampak vseh. Tudi tistih, ki bodo prihodnje leto branili angleške barve na Euru. Prejšnji dan smo lahko videli hudo poškodbo kolena za Gerarda Piquéja. Danes poškodovano koleno Bukaya Sake, ki je med reprezentančnim premorom v samo enem tednu odigral tri tekme za Anglijo."

"Pravijo nam, naj rotiramo igralce. Koga? Imamo nekaj napadalnih nogometašev, ostali so še otroci. Že prav. Borili se bomo s tem, kar imamo. A stvari so takšne, kot so. Če se ne boste začeli pogovarjati, boste zelo kmalu videli, kaj se bo zgodilo. To je velik problem," opozarja 53-letnik.

"Če mi še kdo omeni pogodbe glede televizijskih pravic, bom znorel. Dogovore je treba spoštovati, a te pogodbe niso bile podpisane za sezono v času koronavirusa. Vsi se moramo prilagoditi. Še lani si ni nihče predstavljal, da bomo naokrog hodili z maskami. Stvari so se spremenile, samo pogodbe ostajajo iste. Kako?" je zaključil Klopp.

Komentarjev 1
  • Pepe007 14:53 23.november 2020.

    Z nekaj dobre volje se da vsaka pogodba spremeniti. Če klubi pridejo kupcem TV pravic nasproti z znižanjem kupnine, bi se najbrž tudi dalo zmeniti za zmanjšanje števila tekem. Če pa znesek ostane enak, pa zlahka verjamem, da kupci niti ...prikaži več slišati nočejo, da se kaj spremeni. Znižanje seveda pomeni manj prihodkov za klube, manj za plače igralcev in trenerjev, manj dobička ... Vprašanje, kdo je dejansko kriv, da vztrajajo na številu tekem.

Sorodne novice