Domžalčani potrdili karto za Švedsko

Foto: Saša Despot nogomet Domžale-Balzen Foto: Saša Despot nogomet Domžale-Balzen Foto: Saša Despot nogomet Domžale-Balzen Foto: Saša Despot nogomet Domžale-Balzen Foto: Saša Despot nogomet Domžale-Balzen Foto: Saša Despot nogomet Domžale-Balzen Foto: Saša Despot nogomet Domžale-Balzen Foto: Saša Despot nogomet Domžale-Balzen Foto: Saša Despot nogomet Domžale-Balzen Foto: Saša Despot nogomet Domžale-Balzen Foto: Saša Despot nogomet Domžale-Balzen Foto: Saša Despot nogomet Domžale-Balzen Foto: Saša Despot nogomet Domžale-Balzen
Domžalčani so s skupnim izidom 5:3 izločili Maltežane.
Oglej si celoten članek

Nogometaši Domžal so na povratni tekmi 1. kroga kvalifikacij za evropsko ligo doma premagali malteški Balzan z 1:0 (1:0) in si zagotovili 2. krog. Domžalčani, ki so prvo tekmo v gosteh dobili s 4:3, se bodo v 2. krogu pomerili z Malmöjem.

Izbranci Simona Rožmana so si na Malti - čeprav ne brez težav - priigrali ugodno izhodišče za povratno tekmo. To so končali po pričakovanjih - s prebojem v 2. kvalifikacijski krog, čeprav so igrali brez poškodovanih Dejana Lazarevića in Marca Da Silve.

Domžalčani so tekmo bolje začeli in povedli v 21. minuti, ko je Josip Ćorluka podal žogo v kazenski prostor Balzana. Na levi strani je Gregor Sikošek z glavo žogo vrnil pred vrata, kjer jo je Slobodan Vuk, strelec že na prvi tekmi, prav tako z glavo poslal v mrežo za skupni izid 5:3.

Foto: Saša Despot nogomet Domžale-Balzen

Evropska liga Mura za vodstvo potrebovala šest minut, a nato ni šlo

Do konca polčasa gledalci ob nadzorovani igri Domžal niso videli prav posebej razburljivih akcij, velja omeniti še 30. minuto, ko je s prostega strela z leve strani Senijad Ibričić žogo poslal proti vratom, gostujoči vratar pa jo je s konicami prstov odbil čez prečko.

V drugem polčasu je v 51. minuti z roba kazenskega prostora streljal Matej Podlogar, vratar Balzana pa se je še enkrat izkazal in žogo odbil v kot. Novo priložnost so imeli domači v 76. minuti, ko je Žiga Repas prišel do strela z desetih metrov, spet se je izkazal vratar gostov.

Evropska liga Olimpija z zmago v Latviji napredovala

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.