Dončić in Porzingis do prestižne nagrade, Luka postavil nov mejnik

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Luka Dončić je bil še drugič zapored in devetič skupno izbran za igralca tedna na zahodu.
Oglej si celoten članek

Luka Dončić je v tednu od 26. decembra do 1. januarja popeljal Dallas Mavericks do treh zmag, na tekmah proti New York Knicks, Houston Rockets in San Antonio Spurs pa je skupno dosegel 146 točk oz. povprečno 48,7 točke, 13 skokov, 10,7 podaje, 2,3 ukradene žoge in 1,3 blokade.

S tem je Dončić postal tudi prvi igralec v zgodovini lige NBA s +140 točk, +30 skokov in +30 podaj v obdobju treh zaporednih tekem. Dallas pa je hkrati pod njegovim poveljstvom dobil zadnjih šest tekem.

Vse to je bilo dovolj, da je bil slovenski superzvezdnik še drugič zapored in devetič skupno imenovan za najboljšega igralca zahodne konference lige NBA. S tem je še povečal prednost pred vsemi zasledovalci, saj je bil že pred zadnjo nagrado edini igralec, ki mu je na zahodu v zadnjih štirih letih uspelo osemkrat postati igralec tedna. Zdaj pa je svoj mejnik še nekoliko premaknil.

Na vzhodu je bil tokrat igralec tedna nekdanji soigralec Dončića Kristaps Porzingis, ki je imel na štirih tekmah (4-0) v dresu Washingtona povprečje 24,5 točke, 8,5 skoka in 2,5 blokade.

KZS potrdila Dogovorjen spektakel leta! Slovenija z Luko proti prvemu zvezdniku lige NBA Zastrašujoče "V NBA sem sedem let, a česa takšnega še nisem videl" Brez zamer Najboljši vseh časov trdil nekaj, Luka se ni strinjal, na koncu pa ...

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.