Dončić brez konkurence

Foto: Instagram luka dončić
Najboljšega novinca pretekle sezone lige NBA so na prvo mesto postavili vsi udeleženci glasovanja.
Oglej si celoten članek

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je postal športna osebnost leta 2018 po izboru športnega dnevnika Ekipa SN. Dvajsetletni Ljubljančan je v Ekipinem glasovanju prejel največje možno število točk, saj so ga vsi glasovalci postavili na prvo mesto in ga označili za najbolj vidno osebnost v slovenskem športu v preteklem koledarskem letu.

NBA tržnica Dallas ujel 'le' Curryja, Luka zadovoljno 'tvitnil'

Dončić je letošnjo premierno sezono v najelitnejšem košarkarskem prvenstvu na svetu v dresu Dallas Mavericks kronal z osvojenim naslovom novinca leta v severnoameriški ligi NBA.

Prvi naslov slovenske športne osebnosti je za leto 2008 osvojila plavalka Sara Isaković. Nato so to laskavo priznanje osvojili še atlet Primož Kozmus (2010), dvakrat hokejist Anže Kopitar (2010, 2012), nogometni vratar Samir Handanović (2011), alpska smučarka Tina Maze za leti 2013 in 2014, trener evropskih podprvakov v odbojki izpred štirih let Italijan Andrea Giani (2015), predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin (2016), košarkarja Gorana Dragića pa je nasledil košarkar Dončić.

Dončiću so kristalno lovoriko, izdelek Steklarne Rogaška, izročili v ponedeljek.

Pojasnilo agenta Dragić že "oblekel" dres Dallasa, nato se je zataknilo

Foto: Epa luka dončić

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.