"Dončić lahko postane eden največjih, pa ne zgolj statistično"

Foto: Epa
Foto: Epa
Trener Rick Carlisle je po bil po 800. zmagi v ligi NBA poln hvale na račun Luke Dončića.
Oglej si celoten članek

Dallas Mavericks so se pod vodstvom Luke Dončića veselili šeste zmage v letošnji sezoni (6-4). Dončić je bil s 34 točkami, 13 skoki in devetimi podajami na pragu novega trojnega dvojčka, manjkajočo podajo pa je kompenziral s kar štirimi blokadami, kar je njegov osebni rekord od prihoda v ligo.

NBA Luka neustavljiv ob vrnitvi dolgo časa odsotnega kolega

Trener Dallasa Rick Carlisle, ki se je podpisal že pod svojo 800. zmago v NBA, je po tekmi dejal: "Ta njegova statistika je bila spektakularna, a igral je še bolje, kot kažejo številke."

"Dončić ima vse možnosti, da postane eden najboljših košarkarjev vseh časov. Pri tem ne mislim zgolj za njegove veščine in statistiko, s katero lahko postreže, ampak tudi za njegovo držo na parketu ter vodstvene sposobnosti," je dodal 61-letni Carlisle.

zahtevno občinstvo Dončića izžvižgali lastni soigralci

Dallas je dobil zadnje štiri zaporedne tekme, kar Dončić pripisuje napredku v obrambi. "Če želiš osvojiti naslov, potem moraš imeti najboljšo obrambo. Brez obrambe ne bomo osvojili ničesar," je dejal.

Ob zmagi Dallasa je prvič v sezoni na parket znova stopil Kristaps Porzingis, ki se je po operaciji kolena vrnil s 16 točkami (37,5-odstoten met iz igre), štirimi skoki in dvema blokadama.

Poziv medijem Boban zahteva odgovor: "Luka, zakaj mi kradeš blokade?"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.