Donćić razkril, kako je postal takšen hrust

Foto: Twitter luka dončić
Postava Luke Dončića je šla v samo v enem letu skozi korenito preobrazbo.
Oglej si celoten članek

Slovenski košarkarski zvezdnik je bil v četrtek ponovno prvi strelec Dallasa ob porazu v New Yorku. V sloviti dvorani Madison Square Garden dosegel 33 točk, 10 skokov in 11 podaj, vendar tudi njegov peti trojni dvojček v sezoni ni bil dovolj za zmago proti New York Knicks, ki so slavili s 106:103.

Grešni kozel Američani našli krivca za poraze Dallasa, v središču pozornosti Dončić

Dončić je po tekmi dal kratek intervju za NBA Gametime, kjer je razkril, kaj se je v primerjavi z lansko sezono, v kateri je osvojil priznanje za novinca leta, najbolj spremenilo. "Zlasti skrb za moje telo. Še vedno ni popolno, a precej bolje kot v prvi sezoni. To je bila res velika sprememba na bolje," je razkril.

Video Dončić z najbolj norim košem sezone ter asistenco večera

Slovenec se je v krstni sezoni pogosto srečeval z očitki o prekometni teži, zato je poleti dodobra izklesal svoje telo. Stopil je vse odvečne grame maščobe in pridobil ogromno mišične mase.

Sadovi trdega dela so že vidni v praksi, saj je bil letos pogosto tarča grobe igre nasprotnih igralcev, vendar se, kot vseskozi trdi trener Rick Carlisle, fizično počuti odlično. "Za to sta zaslužna moja dieta in delo z utežmi," se je pohvalil Dončić, ki se je v zasledovanju optimalne fizične priprave znebil slabih prehranjevalnih navad in se raje posvetil delu v telovadnici.

Izjava Luka Dončić šokiral: "To mi ne pomeni ničesar..."

Foto: Print Screen

Razkril je tudi, kaj ga je v ligi NBA najbolj presenetilo. "Število letalskih letov in tekem. Vedel sem, da je v rednem delu 82 tekem, a dokler ne igraš, se ne zavedaš, kako težko je. Če se uvrstiš v končnico, je še težje."

Pohvalil je delo trenerja Ricka Carlisla, ki mu vseskozi stoji ob strani. "Veliko me je naučil. On je odličen trener, osvojil je naslov prvakin zna voditi ekipo. Vsem nam je v veliko pomoč."

Burna debata "Pošljite Dončića nazaj v Slovenijo."

Prav Carlisle je nedavno izrekel enega največjih komplimentov na Dončićev račun doslej, ko je dejal, da ga ne bi zamenjal za nobenega drugega igralca v ligi. "To je bilo res nekaj posebnega, a nikoli se ne ve," je na možnost selitve nekoč v prihodnost namignil Dončić. "

Njegove besede mi res ogromno pomenijo, še zlasti to o menjavi, saj je v ligi kar nekaj odličnih košarkarjev," je dodal.

Opredelil se je tudi do dejstva, da se je znašel v ožjem krogu kandidatov za MVP-ja lige. "Vedno pravim, da je to nekaj posebnega, vendar si želim le uvrstitve v končnico. To je moj cilj," je povedal.

Šokiran Novinarju zaradi Dončića padla čeljust: "Ti je res vseeno?"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 17:24 16. November 2019.

    Želite najti dekle za eno noč? Dobrodošli - www.GetMeets.com

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.