Dončić osmešil bike, s to potezo navdušil gledalce in komentatorja

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Luka Dončić je bil eden ključnih košarkarjev Dallasa za drugo zaporedno zmago teličkov. Ameriški mediji še posebej izpostavljajo njegovo potezo.
Oglej si celoten članek

Luka Dončić je bil pri drugi zaporedni zmagi Dallasa, zmago s 115:109 so slavili pred domačimi navijači, eden ključnih košarkarjev Dallasa. V 35 minutah je zbral 19 točk (7/14 iz igre, 3/8 za tri), tri skoke, šest podaj in eno ukradeno žogo.

Najboljši strelec Dallasa je bil Welsey Matthews z 20 točkami, temu je dodal še štiri podaje, dva skoka in dve ukradeni žogi. Ponovno je blestel DeAndre Jordan, ki je dosegel 18 točk, 16 skokov in blokado. Po 12 točk so dodali Dorian Finney-Smith, Maxi Kleber in Dwight Powell. Dennis Smith Jr. v pol ure igre tokrat sedmim točkam dodal še en skok in tri podaje.

Pri Chicagu je s 34 točkami izstopal Zach LaVine in še na tretji tekmi sezone dosegel več kot 30 točk. To je pred njim v dresu bikov uspelo le Michaelu Jordanu leta 1986 in Bobu Lovu leta 1971. Jabari Parker je bil z 20 točkami prav tako zelo razpoložen.

Telički so srečanje odločili ob koncu tretje četrtine, ko so prevzeli pobudo na igrišču in si v uvodu v zadnjo četrtino priigrali dvomestno prednost, ki je do konca niso več izpustili iz rok.

Po prostem dnevu Dallas v sredo čaka gostovanje v Atlanti.

Lukamanija Tako priljubljen je Dončić v Dallasu

V sredo pa bo zaigral tudi drugi Slovenec v ligi NBA Goran Dragić, ki bo z Miamijem gostil New York. Vročica je v uvodu zabeležila eno zmago in dva poraza ter zaseda deveto mesto na lestvici vzhodne konference.

Podatek in pol Dončić v res izbrani družbi

V najbolj zanimivi tekmi dneva so San Antonio Spurs v Staples Centru premagali Los Angeles Lakers s 143:142. Teksačani so imeli po 12 minutah že 14 točk prednost, vendar so gostitelji, ki so igrali brez kaznovanih Rajona Ronda in Brandona Ingrama, zaostanek v nadaljevanju izničili.

Znana kazen Počasen posnetek razkril vso resnico in zvezdnika postavil na laž

San Antonio je dobro minuto pred koncem vodil s 128:120, a so jezerniki z delnim izidom 8:0 izsilili podaljšek. V dodatnem delu se je tehtnica obrnila v prid Los Angelesa, ki je imel minuto pred koncem pri vodstvu s 142:136 uspeh praktično zagotovoljen, gostje pa so s sedmimi zaporednimi točkami preprečili, da bi se LeBron James veselil prve zmage z novim moštvom.

Za San Antonio je LaMarcus Aldridge dosegel 37, DeMar DeRozan pa 32 točk. Odločilni koš na tekmi je sedem sekund pred koncem podaljška dal Patty Mills. Na drugi strani je z metom z razdalje poskušal še James, a je žoga za razliko od rednega dela, ko mu je uspelo izsiliti podaljšek, zgrešila cilj.

James je tekmo končal z 32 točkami, 14 podajami in osmimi skoki. Kyle Kuzma je za jezernike dosegel 37 točk.

Los Angeles s tremi porazi ostaja na predzadnjem mestu zahodne konference. Dončićev Dallas ima po treh tekmah na računu dve zmagi in poraz, kar ga na zahodu uvršča na osmo mesto. 

Košarkarji Toronto Raptors so v noči na torek zmagali še četrtič v sezoni. Branilci naslov Golden State Warriors so premagali Phoenix Suns.

Obliž na rano Moštvu, ki je zavrglo Dončića, se je odvalil kamen od srca

Ameriški mediji še posebej izpostavljajo eno "čarovniško potezo" Dončića, ko je s „finto“ pretental celo komentatorja, medtem, ko sta bila "bika" pod košem povsem izgubljena. Video.

Liga NBA, izidi:

Dallas Mavericks - Chicago Bulls 115:109
(Luka Dončić 19 točk, 6 podaj, 3 skoki in ukradena žoga za Dallas)

Toronto Raptors - Charlotte Hornets 127:106
Boston Celtics - Orlando Magic 90:93
Milwaukee Bucks - New York Knicks 124:113
Minnesota Timberwolves - Indiana Pacers 101:91
Utah Jazz - Memphis Grizzlies 84:92
Portland Trail Blazers - Washington Wizards 124:125
Los Angeles Lakers - San Antonio Spurs 142:143 (podaljšek)
Golden State Warriors - Phoenix Suns 123:103

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 08:46 23. Oktober 2018.

    Koraki. Čisti. Od pilotiranja naprej je naredil se 3-4 korake. 2 mala.

  • 06:06 23. Oktober 2018.

    Kaj,ko bi tale cajtng poimenoval rajš v DONĆIĆ24.SI???

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.