Dončić prvi favorit za naziv MVP? Ta razlaga ne pušča dvomov

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Strokovnjaki napovedujejo zgodovinsko leto Luke Dončića.
Oglej si celoten članek

Le dober mesec dni nas loči od začetka nove NBA sezone, košarkarki poznavalci pa že ugibajo, kdo bo postal najkoristnejši igralec rednega dela. Po mnenju televizijske mreže ESPN si vlogo favorita delita dvakatni branilec priznanja Giannis Antetokounmpo in slovenski čudežni deček Luka Dončić

"Izbrišite!" Navijačem se je 'utrgalo': Nedopustno, kaj počnejo pokojnemu Bryantu

Košarkar Dallas Mavericks ima v boju za najprestižnejše individualno priznanje boljše "izhodišče" od velikanov, kot so Anthony Davis, LeBron James, Steph Curry, Kawhi Leonard, Kevin Durant ali James Harden.

Omenjena zvezdniška druščina je v preteklosti zbrala osem priznanj za najkoristnejšega igralca. Jamesu je to uspelo štirikrat (2009, 2010, 2012, 2013), Curryju dvakrat (2015, 2016), Durantu (2014) in Hardnu (2018) pa po enkrat.

Pri ESPN-u Dončićeve možnosti enačijo z možnostmi aktualnega MVP-ja, čemur pa nasprotuje priznani analitk Zach Lowe, ki se nagiba k Slovencu.

Ni tako, kot se zdi Dragić o Butlerju: "Tega res ne razumem"

"Ne, Giannis ni favorit. Osebno bi stavil na Dončića. Razmišljal sem o LeBronu, kjer je bil že tolikokrat drugi, vendar se bojim, da bo poskušal uravnavati svojo obremenitev, kar je razumljivo. Težko rečem, da je to pošteno, ampak mislim, da bodo volivci zelo zadržani do Giannisovega tretjega MVP priznanja, četudi bi bil statistično najboljši. To pa zato, ker je v kočnici doživel dve razočaranji. Zaradi tega menim, da je Luka najvarnejša izbira," je prepričan Lowe.

Foto: Print Screen

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.