Dončić razkril, s kom bi rad igral v ligi NBA

Foto: Epa luka dončić
Slovenski košarkarski as bi lahko v nedeljo odigral zadnjo tekmo v dresu Real Madrida.
Oglej si celoten članek

Španski velikan je v polfinalu zaključnega turnirja Final Four premagal moskovski CSKA (92:83) in se bo za evroligaško krono pomeril s turškim Fenerbahčejem, ki je bil boljši od Žalgirisa (76:67).

Real v finalu Dončić pod lupo, odgovoril z MVP predstavo

Na parketu beograjske Štark Arene je znova blestel Luka Dončić, ki je v dobrih 30 minutah dosegel 16 točk (2/4 za dve, 2/6 za tri, 6/8 prosti meti), sedem skokov, dve podaji in ukradeno žogo (indeks 18).

"To je bila težka tekma. Za nami je zelo naporna sezona, saj smo imeli ogromno težav s poškodbami. Vesel sem, da smo tukaj," je povedal 19-letni Dončić in dodal: "V obrambi smo odigrali zelo dobro. Ključnega pomena je bilo, da zaustavimo Sergia Rodrigueza. Ni mogel dosegati košev ali podajati. Dobro smo se odrezali."  

Rodriguez, nekdanji član madridskega Reala (2010-2016), je dosegel le sedem točk in dva skoka, zbral pa je šest podaj.

Strokovnjaki Tako so Dončićevo predstavo videli Američani

Real bo v finalu igral s Fenerbahčejem, ki ga vodi legendarni srbski strateg Željko Obradović. Ekipi sta se lani pomerili v polfinalu, takrat se je napredovanja veselila turška ekipa. "Pred nami je zelo težka tekma. Fenebahče ima odlično ekipo, odličnega trenerja. Lanski polfinale je bil dober in slab. Slab zato, ker smo izgubili, a dober, ker smo se veliko naučili. Na igrišču bomo pustili srce," je napovedal Dončić.

Foto: Epa luka dončić

Slovenski reprezentant je z naskokom najbolj medijsko oblegan košarkar v Beogradu, saj naj bi se po koncu letošnje sezone preselil v ZDA in postal član košarkarske lige NBA. Ob vprašanjih na temo prihodnosti ostaja razumljivo zadržan, je pa za tamkajšnje medije razkril, s katerim srbskim košarkarjem bi najraje zaigral.

"Srbski košarkar... igral bi z Bogdanovićem (Bogdanom, op. a.). Sva dobra prijatelja. On je izjemen košarkar in lahko bi se veliko naučil od njega," je povedal Dončić. Na podvprašanje srbskega kolega, ali bi izbral Bogdanovića pred Igorjem Kokoškovim, pa je odvrnil: "Tega pa ne vem, bomo videli."

Možnosti, da bi Dončić združil moči s Bogdanovićem, so precej velike. Sacramento Kings bodo namreč na naboru izbirali drugi, za Phoenix Suns. Če se bodo sonca odločila za DeAndreja Aytona, obstaja velika verjetnost, da se bo Dončić pridružil moštvu iz sončne Kalifornije.

Glavni rival Bahamski velikan se požvižga na Dončića: "Jaz bom prvi izbor!"
Bogdanović bi Slovenca sprejel z odprtimi rokami. "Napisal mi je sporočilo. 'Morda boš postal drugi izbor in prideš h Kingsom.' Nič se še ne ve," je pristavil prvi zvezdnik Reala.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.