Dončićeva mama razkrila, pri kateri ekipi naj bi Luka zaključil NBA kariero

Foto: Youtube
Foto: Youtube
Mati Luke Dončića je opravila svoj prvi intervju za ameriško televizijo ter razkrila zanimive stvari iz sinovega življenja.
Oglej si celoten članek

Mirjam Poterbin, mati slovenskega čudežnega dečka svetovne košarke Luke Dončića, je za ameriško televizijsko hišo ABC opravila svoj prvi veliki intervju na drugi strani luže. Za program WFAA je z novinarjem Jonahom Javadom spregovorila o sinovem odraščanju ter ambicijah.

Prva tema so bila Lukina otroška leta, katera je Poterbinova opisala kot zelo pestra, saj naj bi bil Luka zelo energičen, včasih nagajiv otrok, ki nikakor ni mogel biti pri miru. Novinarja je presenetila z dejstvom, da je moral Luka opravljati tudi gospodinjska opravila, saj so bila ta pogoj, da ga je pustila na trening. Njegova soba je bila tako vedno pospravljena.

Foto: Youtube Luka Dončić

Kljub temu, da se vprašanjem o ločitvi po navadi izogne, je v intervjuju priznala, da so bili za sina to zelo težki časi, najbolj pa mu je pri vsem skupaj pomagala prav ljubezen do košarke, s katero je je prebrodel to težko obdobje.

Nato je prišlo na vrsto obdobje igranja za kraljevski Real Madrid, ko se je Luka pri komaj 13 letih preselil v špansko prestolnico. Poterbinova je priznala, da je poizkusila sina prepričati, da je še premlad, da se lahko v tujini preizkusi tudi kasneje. Toda sin je bil neomajen. Želel je poizkusiti in mati se je morala sprijazniti z usodo. Kar pa ni pomenilo, da ga ni vsak konec tedna obiskala v Madridu.

Foto: Profimedia luka dončić real madrid

Po izjemno uspešnem igranju za Real Madrid se je sin leta 2018 preselil v Dallas, saj so ga na naboru (oziroma po takojšnji zamenjavi) izbrali tamkajšnji Mavericks. Poleg sina in njegove izbranke Anemarije Goltes se je tako v Ameriko odpravila tudi Poterbinova, ki se spominja, da je bilo najtežje, da ni imela nobenih prijateljev ter je bila praktično sama.

Toda življenje v Dallasu je na koncu vzljubila, vzljubil ga je tudi njen sin, prav tako pa je tudi mesto vzljubilo Dončića. Poterbinova je tako prepričana, da je Dallas prva in zadnja postojanka njenega sina v najmočnejši košarkarski ligi na svetu, saj naj bi si sin želel celotno kariero ostati pri Teličkih.

Foto: Youtube Luka Dončić

Ko pa sta obdelala celotno Lukino športno kariero, sta se z Javadom dotaknila še Dončićevih hobijev. Izpostavila je njegovo ljubezen do psov, katera ga spremlja že celotno življenje. Luka sicer obožuje še igranje videoigric, druženje s kolegi ter priljubljeno serijo "Prijatelji". Kuhati naj bi sicer znal... a le testenine.

Za konec je Poterbinova še razkrila Dončićevo največjo navijačico. To naj bi bila njegova prababica, ki pri 78 letih redno spremlja pravnukove predstave in dosežke.

Foto: Youtube Prababica Luke Dončića

Komedija Kaj mu je rekel?! Jokić pred All-Star tekmo provociral Dončića Udarni dvojec Neverjeten podvig Dončića, tudi Porzingis za zgodovino Luka Magic Noro dobro! Dončićeva epska poteza, ki je zatresla Orlando All-star predstava Luka Dončić že do polčasa do 24 točk Magazin Ameriška zvezdnica presrečna, ker jo je omenil Luka Dončić

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 17:45 24. Februar 2020.

    Kariero bo končal pri propadli Olimpiji😀👎

  • 09:13 23. Februar 2020.

    Še vedno mamica vse ureja??

  • 08:51 23. Februar 2020.

    Pri žrebičkih, cepec novinarski.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.