Šport > Košarka
23244 ogledov

Noro dobro! Dončićeva epska poteza, ki je zatresla Orlando

luka dončić Print Screen
Žoga med nogami, za hrbtom, korak nazaj in BUM!

Dallas Mavericks so se po All-Star premoru vrnili s prepričljivo zmago nad Orlando Magic (122:106). V gostujoči ekipi je s 33 točkami znova blestel Luka Dončić, ki je v dobirh 34 minutah dosegel še 10 skokov, osem podaj, ukradeno žogo in blokado. Zadel je 48 odstotkov metov iz igre (10/21), polovico poskusov za tri točke (4/8) in devet od 12 prostih metov (75%).

Luka Dončić All-star predstava Šport Luka Dončić že do polčasa do 24 točk

Pri Dallasu sta bila zelo razpoložena še Maxi Kleber s 26 točkami, tremi skoki in podajo ter Kristaps Porzingis, ki je 24 točkam dodal deset skokov, pet podaj in kar pet blokad.

Dončić, ki je odigral izjemen prvi polčas, saj je imel do premora na računu že 24 točk, je uvodoma postregel z eno najlepših potez na srečanju.

V napadu Dallasa pri vodstvu z 19:11 štiri minute pred koncem prve četrtine se je Slovenec na črti za tri točke poigral s Terrenceom Rossom, katerega je najprej zmedel s podajo med nogami, nato si je žogo poslal za hrbtom, stopil korak nazaj in zadel atraktivno trojko za povišanje vodstva na 22:11.

Izgleda otročje lahko, a je vse prej kot to, poteza pa se je zaslušeno znašla tudi med objavami uradnega NBA profila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.