Šport > Košarka
34473 ogledov

So mu spet obrnili hrbet? Dončić povedal vso resnico!

Reševalni pas/Twitter
Luka Dončić je sklepni del All-Star tekme presedel na klopi, kjer si je privoščil pokovko in užival v napeti končnici.

Medtem ko so se njegovi soigralci potili na parketu, je odlično razpoloženi Luka Dončić sedel ob robu igrišča in ob grizljanju pokovke spodbujal ekipo LeBron h končni zmagi (157:155), za katero je z zadetim košem izza črte za proste mete poskrbel zvezdnik Los Angeles Lakers Anthony Davis

Trenutek zmagoslavja je bil za Dončića eden izmed vrhuncev All-Star vikenda. "Zmaga, seveda," je na vprašanje novinarja, kateri je bil njegov najljubši trenutek tekme, malce v šali odvrnil 20-letnik.

Prava drama Šport Dončića ob koncu zgodovinskega nastopa pozabili na klopi

Čeprav so slovenskega debitanta na All-Star tekmi v zadnji četrtini "pozabili na klopi", pa Dončić ni bil prav nič razočaran.

Kot se je izkazalo, se ob koncu srečanja niti ni želel vrniti na parket. "Zabavno je bilo gledati zaključek tekme. V bistvu si nisem želel igrati. Preveč sem se ohladil. Nisem se mogel premikati," je povedal košarkar Dallasa.

Navijači teksaškega moštva so na odsotnost njihovega zvezdnika odzvali precej burno, saj so se v zadnji četrtini na igrišče vrnili vsi člani začetne peterke, z izjemo slovenskega asa.

Toda namigovanja, da naj bi ga soigralci in trener namerno pustili na stranskem tiru, pa so se tokrat izkazala za neutemeljena, kar potrujejo tudi Dončićeve besede, ki kažejo na to, da je odločitev sprejel sam.

Podporniki Dallasa še vedno niso preboleli, da je bil Luka že v krstni sezoni na pragu udeležbe na All-Star tekmi, vendar so mu to preprečili novinarji in NBA igralci, ki so nasprotovali volji ljudstva in ga "izključili" iz začetne peterke. Zatem so mu hrbet obrnili še trenerji, ki ga niso uvrstili na seznam rezervistov.

Luka Dončić Ljubosumje? Šport Zato so NBA zvezdniki obrnili hrbet Dončiću

Dončić, drugi Slovenec po Goranu Dragiču, ki je dobil priložnost na All-Star tekmi, je ob krstnem nastopu zbral osem točk, skok, štiri podaje in ukradeno žogo ob 50-odstotnem metu iz igre (3/6) in 40-odstotnem metu za tri (2/5).

Morda je k odločitvi, da sklepni del tekme presedi na klopi, pripomogla tudi nedavna poškodba gležnja. Kot je povedal sam, mu gleženj ne povzroča večjih preglavic, čeprav še vedno čuti posledice. "Bilo je nekaj težav, vendar je vse v redu," je povedal.

luka dončić All Star Šport Ne boste verjeli, koga si je Luka zapomnil od vseh znanih osebnosti na tekmi

Dončić se je imel v Chicagu priložnost družiti s številnimi zvezdniki, med drugim je spoznal tudi največjega košarkarja vseh časov Michaela Jordana, ob katerem so ga, kot je priznal tamkajšnjim novinarjem, pošteno zdelali živci.

luka dončić Razkritje Šport Dončiću so se zašibila kolena: "Tako sem bil nervozen, da sem pozabil..."

Ekipa Dallasa se bo po krajšem premoru na treningu ponovno zbrala v sredo, Dončić pa ni želel razkriti, ali si bo do takrat privoščil kakšne počitnice. "Vem, kaj bom počel, vendar ne povem," je hudomušno dejal mladi NBA zvezdnik.

luka dončić All-Star Šport Dončićeva predstavitev izzvala številne krike

young dončić Vrhunec tekme Šport Young razkril ozadje: "Dončića sem izzval, naj vrže, če upa!" Luka Dončić Trae Young Video Šport Tako so Dončićev epski met pospremili reporterji po svetu
Komentarjev 2
  • ode 17:51 17.februar 2020.

    Lisica si je zaželela grozdja. Naj se je še tako trudila, grozdje je bilo previsoko in ga ni dosegla. Druge živali pa so se ji smejale. "Ne maram tega grozdja", je dejala. "je še prekislo". (J.Trdina: Basni in povesti o Gorjancih)

  • 893013820ee00f6d7f0f6e7ff02849229c05d5dd 12:24 17.februar 2020.

    [ Dončića ob koncu zgodovinskega nastopa pozabili na klopi ] Topot Luka ni bil prepričljiv z izjavo. Znano je, da raje igra kot sedi, še posebno tedaj, ko se lomi tekma. Drugi najbolj priljubljen košarkaš v ligi po glasovanju za ...prikaži več All-Star je spoznal športni rasizem, ksenofobijo in šovinizem, ko se temnozeleni počutijo ogrožene. Žalostno, da je pri tem sodeloval svetlozelen trener, ki ga je posadil na klop, ko mu je stekel met.