Šport > Košarka
11776 ogledov

Young našel izgovor, zakaj gre Dončiću bolje

trae young luka dončić Reševalni pas/Twitter
Kdo je potegnil kratko ob menjavi Luke Dončića in Traeja Younga?

Trae Young, ameriški košarkar, ki ga je na lanskem naboru izbralo moštvo Dallas Mavericks in ga nato v zameno za Luko Dončića prepustilo Atlanti Hawks, meni, da bo za končno sodbo o tem, katera ekipa je z menjavo pridobila več, potrebno počakati vsaj še nekaj let.

Karieri obeh košarkarjev sta neločljivo povezani vse od njunega vstopa v ligo NBA. Young je nedavno priznal, da je naveličan nenehnih vprašanj o Dončiću, čeprav se zaveda, da se primerjavi ne more izogniti. "Začelo se je z naborom in prenehalo se bo šele, ko bova oba upokojena," je dejal.

Oba sta zelo hitro pustila velik pečat v ligi, vendar se košarkarski poznavalci in navijači bolj nagibajo k Dončiću, ki lletos sodi celo v ožji krog favoritov za naziv najkoristnejšega igralca v ligi (MVP).

Young kot nesporni prvi zvezdnik Atlante ne zaostaja veliko, česar pa ne moremo trditi za njegovo ekipo. Dallas (27-15) je trenutno na visokem petem mestu v zahodni konferenci, medtem ko je Atlanta (10-33) prikovana na dno vzhoda.

trae young luka dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Dončić ima povprečje 28,9 točke, 9,7 skoka in 9,0 podaje na tekmo, Young pa 28,8 točke, 4,6 skoka in 8,5 podaje. Oba sta glavni orožji svojih moštev, a ključna razlika je v tem, da Dončićeva ekipa zmaguje, Youngova pa ne.

Pri tem ne gre spregledati učinka Kristapsa Porzingisa, s katerim je Dallas, ki je po lanski sezoni prodal kar štiri člane začetne peterke in Dončića postavil v središče, pohitril proces prenove moštva, medtem ko naj bi reorganizacija Atlante trajala več let, saj stavijo na razvoj mladih igralcev.

"Dončić igra v ekipi, ki ima več veteranov in je trenutno v položaju, ko so zmage njihov glavni cilj. Mi smo ekipa, ki si želi zmagovati, vendar smo bolj osredotočeni na razvoj," je razliko med obema ekipama pojasnil Young.

"Smo ena najmlajših ekip v ligi. Gre za dve povsem različni situaciji, zato je težko soditi, kdo je v tej menjavi potegnil dajši konec. Temu ne posvečam prav veliko pozornosti. Morda kasneje v najinih karierah. Verjamem, da bi se o tem dalo debatirati, vendar me to trenutno ne zanima," je poudaril 21-letnik.

Komentarjev 1
  • notora 02:44 20.januar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks