Šport > Košarka
11694 ogledov

Young našel izgovor, zakaj gre Dončiću bolje

trae young luka dončić Twitter
Kdo je potegnil kratko ob menjavi Luke Dončića in Traeja Younga?

Trae Young, ameriški košarkar, ki ga je na lanskem naboru izbralo moštvo Dallas Mavericks in ga nato v zameno za Luko Dončića prepustilo Atlanti Hawks, meni, da bo za končno sodbo o tem, katera ekipa je z menjavo pridobila več, potrebno počakati vsaj še nekaj let.

Karieri obeh košarkarjev sta neločljivo povezani vse od njunega vstopa v ligo NBA. Young je nedavno priznal, da je naveličan nenehnih vprašanj o Dončiću, čeprav se zaveda, da se primerjavi ne more izogniti. "Začelo se je z naborom in prenehalo se bo šele, ko bova oba upokojena," je dejal.

Oba sta zelo hitro pustila velik pečat v ligi, vendar se košarkarski poznavalci in navijači bolj nagibajo k Dončiću, ki lletos sodi celo v ožji krog favoritov za naziv najkoristnejšega igralca v ligi (MVP).

Young kot nesporni prvi zvezdnik Atlante ne zaostaja veliko, česar pa ne moremo trditi za njegovo ekipo. Dallas (27-15) je trenutno na visokem petem mestu v zahodni konferenci, medtem ko je Atlanta (10-33) prikovana na dno vzhoda.

trae young luka dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Dončić ima povprečje 28,9 točke, 9,7 skoka in 9,0 podaje na tekmo, Young pa 28,8 točke, 4,6 skoka in 8,5 podaje. Oba sta glavni orožji svojih moštev, a ključna razlika je v tem, da Dončićeva ekipa zmaguje, Youngova pa ne.

Pri tem ne gre spregledati učinka Kristapsa Porzingisa, s katerim je Dallas, ki je po lanski sezoni prodal kar štiri člane začetne peterke in Dončića postavil v središče, pohitril proces prenove moštva, medtem ko naj bi reorganizacija Atlante trajala več let, saj stavijo na razvoj mladih igralcev.

"Dončić igra v ekipi, ki ima več veteranov in je trenutno v položaju, ko so zmage njihov glavni cilj. Mi smo ekipa, ki si želi zmagovati, vendar smo bolj osredotočeni na razvoj," je razliko med obema ekipama pojasnil Young.

"Smo ena najmlajših ekip v ligi. Gre za dve povsem različni situaciji, zato je težko soditi, kdo je v tej menjavi potegnil dajši konec. Temu ne posvečam prav veliko pozornosti. Morda kasneje v najinih karierah. Verjamem, da bi se o tem dalo debatirati, vendar me to trenutno ne zanima," je poudaril 21-letnik.

Komentarjev 1
  • notora 02:44 20.januar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks