Šport > Košarka
1316 ogledov

Luka Dončić že do polčasa do 24 točk

Luka Dončić Reševalni pas/Twitter
Dallas je gostujočo turnejo odprl z zmago v Orlandu, kjer v zadnjem času ni zmagoval.

Košarkarji Dallasa so prvo tekmo po premoru zaradi All-Star vikenda odigrali v gosteh pri Orlandu. Statistika pred dvobojem ni bila na strani ekipe iz Teksasa, saj so na zadnjih desetih medsebojnih tekmah vselej slavila domača moštva. Telički so tako nazadnje v osrednjem delu Floride slavili januarja 2015.

A tokrat so Mavericks dobro odprli tekmo, Luka Dončić je v prvih minutah zbral šest od 11 točk gostov, nato pa je še dvakrat asistiral ob trojkah Kristapsa Porzingisa, Dallas pa je povedel s 17:9 in domačo klop prisilil v prvo minuto odmora. A ta ni zaustavila v prvi četrtini vročega Slovenca, ki je s petimi zaporednimi točkami teksaško ekipo popeljal do 22:11, nato pa je prednost narastla še po zabijanju Maxija Kleberja. Pri -13 je domači trener znova zahteval posvet s svojimi igralci.

Tudi ta ni ustavil kmalu 21-letnega Slovenca, ki se je z novim nizom petih točk dve minuti pred koncem četrtine že ustavil pri 16 točkah. Nato je sedel na klop. Iz igre je metal 6/8, za tri točke 3/4, pri prostih metih pa je bil polovično uspešen z 1/2. K temu je dodal še skok in tri asistence.

V drugo četrtino so gostje vstopili z vodstvom 34:18, ki pa se je ob izostanku sovensko-latvijskega para  hitro prepolovila. Dallas je nekoliko bolje zaigral po povratku Porzingisa in z delnim izidom 9:1 znova povedel za 16 točk. Dončić se je v igro vrnil dobrih šest minut pred koncem polčasa, v slabi minuti pa je s štirimi točkami svojo ekipo popeljal do 51:34. Razlika je kasneje znašala že 18 točk, nato pa je z dvema uspešnima metoma za tri točke domače nekoliko približal Francoz Evan Fournier. 

Ob polčasu je bil na semaforju izpisan izid 64:52 v korist gostov. Luka je zbral 24 točk ter po pet ulovljenih žog in podaj, a je imel tudi prav toliko izgubljenih žog.

Na začetku tretje četrtine se je Orlando hitro približal le na šest točk zaostanka tudi zaradi tehnične napake, ki jo je dobil Dončić. Ta je ugovarjal, ker sodniki v napadu niso dosodili prekrška nad njim.

Po tehnični je dobil sicer še udarec v obraz v obrambi, domači pa so ob tem zadeli za 60:66. Rick Carlisle je zahteval minuto odmora, že tri minute kasneje pa še eno, ko je Magic prvič na tekmi povedel pri rezultatu 69:68.

Dončiću, ki je v prvih desetih minutah tretje četrtine ostal brez doseženih točk, sodniki še naprej niso piskali osebnih napak storjenih nad njim, a se je na srečo Dallasa razigral Porzingis.

Naposled je tri točke dosegel tudi Dončić z enim zadetim prostim metom in prodorom pod koš, z delnim izidom 10:2 pa so košarkarji iz Teksasa povedli z 91:82. Pred koncem četrtine so domači s košem raliko zmanjšali na -7.

Zadnjo četrtino je Dončić, ki so mu do trojnega dvojčka manjkali še skok in dve asistenci, začel na klopi. Razigral se je Kleber, ki je z dvema trojkama poskrbel za 101:89. Nemec se ni ustavljal, po njegovem zabijanju in uspešnem dodatnem prostem metu pa je Dallas znova vodil za visokih 14 točk. 

Luka se je v igro vrnil slabih pet minut in pol pred koncem pri rezultatu 109:98. V naslednjih dveh minutah je v napadu izsilil dva prekrška, zadel tri od štirih prostih metov, v obrambi pa ukradel žogo in ujel še 10. skok. V zadnji dve minuti je Dallas vstopil s +12, nato je trojko zadel še Dorian Finney-Smith. Vprašanje o zmagovalcu je bilo pravzaprav rešeno. Še zadnje dvome je z metom za tri točke odpravil Dončić za 122:106, to je bil tudi končni izid dvoboja.

Luka je zbral 33 točk, deset skokov in osem asistenc, dosežek kariere je s 26 točkami uspel Kleberju. 24 točk in deset skokov pa je k zmagi prispeval Porzingis. Fournier je pri poražencih dosegel 28 točk, 27 in 12 skokov je v svojo statistiko vpisal Nikola Vučević.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice