Šport > Košarka
2609 ogledov

Neverjeten podvig Dončića, tudi Porzingis za zgodovino

luka dončić AP Images
Magična predstava Luke Dončića na gostovanju pri čarovnikih.

Slovenski čudežni deček je ob zmagi Dallasa nad Orlando Magic (122:106) zabeležil dva zgodovinska mejnika. Tekmo, na kateri je dosegel 34 točk, 10 skokov in osem podaj, je sklenil z značilno trojko s korakom nazaj, s katero je odstotek zadetih metov izza črte popravil na 50 odstotkov (4/8).

luka dončić Luka Magic Šport Noro dobro! Dončićeva epska poteza, ki je zatresla Orlando

Zadnji koš na tekmi je bil obenem že Dončićeva 301. trojka v ligi NBA, kar pred dopolnjenim 21 letom starosti ni uspelo še nobenemu košarkarju v zgodovini!

Dončić je v manj kot dveh sezonah dosegel več kot polovico trojk (301/921), kolikor jih je v celotni karieri zbral najboljši košarkar vseh časov Michael Jordan (581/1778).

Slovenski as, ki bo 28. februarja upihnil 21. svečko, je na 117 tekmah zadel 301 trojko od 921 poskusov, kar je 33-odstotna uspešnost.

To pa še ni vse!

Dončić je v Orlandu podrl rekord po številu tekem pred dopolnjenim 21 letom starosti, na katerih je dosegel 30 točk ali več (29).

Pred sinočnjim obračunom si je rekord delil s Kevinom Durantom (28).

Odlično tekmo je odigral tudi Latvijec Kristaps Porzigins, ki se je zapisal v zgodovino Dallas Mavericks. Postal je namreč šele drugi košarkar teksaškega moštva po Dirku Nowitzkemu, ki je na eni tekmi zbral 24 točk, 10 skokov, pet podaj in pet blokad.

V letošnji sezoni sta med vsemi košarkarji v ligi takšne številke zabeležila samo Anthony Davis (Los Angeles Lakers) in Andre Drummond (Detroit Pistons).

Luka Dončić All-star predstava Šport Luka Dončić že do polčasa do 24 točk

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.