Dončićeva vragolija na meji realnega

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Slovenski košarkar je pred tekmo z Los Angeles Clippers postregel s svežo dozo Lukove čarovnije.
Oglej si celoten članek

Luka Dončić je uprizoril novo mojstrovino med ogrevanjem pred pripravljalno tekmo med Dallas Mavericks in Los Angeles Clippers.

Mladi zvezdnik Dallasa, ki je znan po spektakularnih koših in odštekanih trikih z žogo, je tokrat dokazal, da lahko koš doseže tudi brez pomoči rok. 

Žogo, ki se je v visokemu loku odbila od tal, je skozi obroč pospravil kar z ramo in s tem soigralce spravil v delirij. A to je bil šele uvod v to, kar je sledilo.

Čarovnik Dončićev koš, kakršnega še ni bilo: "Si posnel?"

Mavericksi so tekmo s Clippersi dobili s 122:114 in se veselili druge zaporedne zmage v okviru priprav na novo sezono. Najboljši strelec teličkov je bil Eugene Omoruyu z 19 točkami, 15 jih je prispeval Kristaps Porzingis, po 14 pa Dončić in Dwight Powell. Slovenski organizator igre, ki je na parketu preživel manj kot 18 minut, se je celo spogledoval s trojnim dvojčkom.

Sijajna forma Dončić v samo 18 minutah blizu trojnemu dvojčku

Clippersi, ki so se v tekmo z Dallasom podali v okrnjeni zasedbi, so bili v zadnjih dveh sezonah velik trn v peti teksaški ekipi.

Moštvi sta se tako lani kot predlani pomerili v uvodnem krogu končnice, obakrat pa so se napredovanja veselili košarkarji iz Los Angelesa.

V lanski sezoni so telički klonili šele po sedmih tekmah, potem ko so v seriji že vodili z 2:0 in 3:2 v zmagah.

Čarovnik Dončić 'ubil' soigralce s potezo, ki vam bo vzela sapo Luka Magic Luka še z eno čarovnijo, s tem metom znova hit na omrežjih

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • jgm
    14:05 9. Oktober 2021.

    V bodoče naj še proste mete izvaja kar z ramo...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.