Šport > Košarka
9886 ogledov

Dončićeva vragolija na meji realnega

luka dončić Profimedia
Slovenski košarkar je pred tekmo z Los Angeles Clippers postregel s svežo dozo Lukove čarovnije.

Luka Dončić je uprizoril novo mojstrovino med ogrevanjem pred pripravljalno tekmo med Dallas Mavericks in Los Angeles Clippers.

Mladi zvezdnik Dallasa, ki je znan po spektakularnih koših in odštekanih trikih z žogo, je tokrat dokazal, da lahko koš doseže tudi brez pomoči rok. 

Žogo, ki se je v visokemu loku odbila od tal, je skozi obroč pospravil kar z ramo in s tem soigralce spravil v delirij. A to je bil šele uvod v to, kar je sledilo.

luka dončić Čarovnik Šport Dončićev koš, kakršnega še ni bilo: "Si posnel?"

Mavericksi so tekmo s Clippersi dobili s 122:114 in se veselili druge zaporedne zmage v okviru priprav na novo sezono. Najboljši strelec teličkov je bil Eugene Omoruyu z 19 točkami, 15 jih je prispeval Kristaps Porzingis, po 14 pa Dončić in Dwight Powell. Slovenski organizator igre, ki je na parketu preživel manj kot 18 minut, se je celo spogledoval s trojnim dvojčkom.

luka dončić Sijajna forma Šport Dončić v samo 18 minutah blizu trojnemu dvojčku

Clippersi, ki so se v tekmo z Dallasom podali v okrnjeni zasedbi, so bili v zadnjih dveh sezonah velik trn v peti teksaški ekipi.

Moštvi sta se tako lani kot predlani pomerili v uvodnem krogu končnice, obakrat pa so se napredovanja veselili košarkarji iz Los Angelesa.

V lanski sezoni so telički klonili šele po sedmih tekmah, potem ko so v seriji že vodili z 2:0 in 3:2 v zmagah.

luka dončić Čarovnik Šport Dončić 'ubil' soigralce s potezo, ki vam bo vzela sapo Luka Dončić Luka Magic Šport Luka še z eno čarovnijo, s tem metom znova hit na omrežjih
Komentarjev 1
  • jgm 14:05 09.oktober 2021.

    V bodoče naj še proste mete izvaja kar z ramo...