Šport > Košarka
9774 ogledov

Aretirali 16 nekdanjih NBA igralcev

Terrence Williams Profimedia
Med aretiranimi tudi košarkarji, ki so nastopali v ABA ligi.

Kar 16 bivših članov NBA lige je končal z zapahi, ker so sodelovali v prevari. Z lažnimi računi za zdravniške in stomatološke preglede so zdravstveni fond lige NBA, ki je namenjen sedanjm in bivšim igralcem, oškodovali za 3.9 milijona dolarjev. Osemnajsterica, dva md njimi sta še na prostosti, si je sicer med seboj razdelila 2.5 milijona.

Glavni 'operativec' je bil sicer 34-letni Terrence Williams, nekdanji član ekip New Jersey Nets, Houston Rockets, Sacramento Kings in Boston Celtics. Ta je v najmočnejši košarkarski ligi igral štiri leta, od 2009 do 2013, v povprečju pa na 153 tekmah zbral po 7.1 točke, 3.6 skoka in 2.4 asistence na dvoboj.

Williams je v sodelovanje v prevari prepričal tudi ostal košarkarje. Med drugim so sodelovali tudi Tony Allen, prvak z Bostonom leta 2008, Tony Wroten, ki je v sezoni 2014/15 v povprečju dosegel po 16.9 točke za Philadelphio 76-ers in je zdaj član Joventuta, nekdanji košarkar Partizana Milt Palacio, bivši član Cibone Alan Anderson in Glen Davis, ki je bil leta 2018 le dva dni član Zadra.

Davis, ki je desetletje prej z Bostonom kot novinec osvojil šampionski prstan, pred tremi leti sicer ni dolgo zdržal pod vodstvom slovenskega trenerja Aleša Pipana. "Opravičujem se navijačem, skupini Tornado, ker je prišlo do nesporazuma. Razlog, da se je tako razpletlo, je, da ima klub veliko notranjih težav. Organizacija je 'drek'. Trener ne mara svojih igralcev. Ves čas vpije nanje in se pritožuje. Ne želim delovati v takem okolju in obenem ne biti plačan. Vem, kakšen igralec sem. Res mi je žal, da se je tako izšlo. Želel sem si igrati. Potrebujete novega trenerja, saj ta z igralci ravna kot z drekom. Nihče ne želi igrati zanj," je takrat dejal 'Big Baby' Davis.

Poleg omenjenih so bili v nečedne posle vpleteni še Sebastian Telfair, Antoine Wright, Darius Miles, Ruben Patterson, Eddie Robinson, Gregory Smith, Jamario Moon, Shannon Brown, William Bynum, Melvin Ely, Christopher Douglas-Roberts in Charles Watson Jr.

Komentarjev 1
  • luka65 13:49 08.oktober 2021.

    Ne morejo iz svoje kože, kot pri nas romi, a še hujši!

Sorodne novice