Šport > Košarka
699 ogledov

Necepljenim grozi kazenska ovadba, v skrajnem primeru zapor

kyrie irving Profimedia
Nove težave za NBA košarkarje, ki se nočejo cepiti proti covidu-19.

Kandaske oblasti so uvedle možnost kazenskega pregona necepljenih košarkarjev, ki bi med gostovanjem v Torontu kršil stroge protokole za omejevanje širjenja koronavirusa.

To pomeni, da bodo morali zvezdniki, kot sta denimo Kyrie Irving (Brooklyn Nets) in Bradley Beal (Washington Wizards), strogo upoštevati navodila za karanteno, sicer jima grozijo finančne posledice in celo zaporna kazen.

Po novih pravilih bodo lahko necepljni košarkarji v času bivanja v Torontu hotelsko sabo zapustili samo v okviru uradnih klubskih aktivnosti, medtem ko bodo preostanek časa morali ostati za štirimi stenami. V primeru kršitve je zagrožena denarna kazen do 750.000 ameriških dolarjev in pol leta zapora.

kyrie irving New York Šport Necepljenemu Irvingu onemogočili trening z ekipo

Irving bi moral v noči na sredo po slovenskem času prvič trenirati s soigralci, vendar se treninga ni mogel udeležiti zaradi strogih protokolov v čuči boja proti pandemiji v zvezni državi New York. Zvezdnik se, za razliko od Andrewa Wigginsa (Golden State Warriors), ki se je uklonil pritiskom, a poudaril, da je bil v to prisiljen, nima namena cepiti, kar bi lahko imelo velike finančne posledice - vsaka izpuščena tekma bi Irvinga stala 380.000 dolarjev. 

Luka Dončić Mavs Jazz Video Šport Dončić se je osmešil, vsi planili v krohot Luka Dončić Mavs Jazz Video Šport "Luka Magic" takoj čaral in provociral tekmece

Newyorška ekipa se je tako znašla v nezavidljivem položaju. Irving je namreč eden izmed ključnih koščkov mozaika v lovu na šampionski prstan, toda vse kaže, da bo njegov doprinos precej omejen.

Steve Nash | Avtor: Profimedia Profimedia
Če bo košarkar vztrajal pri svojem, bo lahko v sezoni 2021/2022 igral samo na gostovanjih, kar bi z vidika kontinuiete predstavljajo velik izziv za trenerja Steva Nasha. Neuradno se že govori, da naj bi mrežice celo razmišljale o prekinitvi pogodbe z Irvingom.

Omenjalo se je tudi možnost, da bi ekipa trenirala izven New Yorka ter tako Irvingu omogočila udeležbo, a je trener Nash to možnost odločno zavrnil. Kljub vsemu soigralec Kevin Durant še vedno upa, da si bo z Irvingom lahko delil parket.

"Pričakujem, da bo Kyrie del ekipe. Mogoče sem naiven, a tako pač čutim. Kar prestaja, je njegova osebna stvar. Mi se bomo medtem osredotočili na delo na igrišču in v telovadnici. Želimo si, da bi bil tudi on del ekipe. Pustili mu bomo, da sam pride do tega zaključka. Kyrie je pomemben člen tega moštva, vendar imamo dovolj igralcev, ki so ob njegovi odsotnosti pripravljeni stopiti iz ozadja," je povedal Durant.

dončić porzingis Presenečenje Šport Kar je Porzingis naredil Dončiću, je več kot zgovorno Šok Šport Dončić in druščina niso mogli verjeti svojim očem
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.