Šport > Košarka
15795 ogledov

Dončić in druščina niso mogli verjeti svojim očem

Print Screen
Srbski velikan Boban Marjanović se je izkazal na uvodni tekmi z Utah Jazz.

Košarkarji Dallas Mavericks so na prvi pripravljalni tekmi pred sezono 2021/2022 premagali Utah Jazz (111:101). Trener teličkov Jason Kidd je v ogenj poslal 15 košarkarjev, z izjemo Josha Greena pa so se vsi vpisali med strelce.

Največji pečat je na parketu pustil Luka Dončić z 19 točkami, z odlično igro pa se je izkazal tudi rezervist Boban Marjanović.

Luka Dončić Mavs Novi izzivi Šport Dončić: "Ni se končalo zabavno ..."

boban marjanović | Avtor: Profimedia Profimedia
Srbski velikan je na igrišču preživel le dobrih devet minut, v  tem času pa je zbral 14 točk, tri skoke, podajo in ukradeno žogo ob 71-odstotnem metu iz igre.

Spotoma je poskrbel še za vrhunec tekme, ko je ob koncu tretje četrtine zadel dva zaporedna koša z razdalje. Klop Dallasa je že ob prvi trojki prekipevala od veselja, ob drugi pa jo je zajela pravcata evforija. "Bobie je bil odličen v raketi. Potem je pokazal še nekaj, kar je bil po mojem eden najboljših trenutkov tekme, ko je zadel trojko po podaji Jalena Brunsona. Za drugi met se je odločil na lastno pest," je povedal Kidd.

"Počutil sem se res dobro," pa je po tekmi dejal Marjanović. "Na treningu so me videli trenirati met, žoga je prišla do mene in sem si rekal 'pa dajmo'. Zelo sem bil vesel," je dodal 224 centimetrov visoki center.

dončić porzingis Presenečenje Šport Kar je Porzingis naredil Dončiću, je več kot zgovorno