Šport > Košarka
597 ogledov

Šok v Memphisu: tekmo prekinili, gledalce evakuirali

Profimedia
Po koncu tretje četrtine se je v dvorani FedEx Forum, kjer domuje ekipa Memphis Grizzlies, sprožil lažni požarni alarm.

Pripravljalna tekma košarkarske lige NBA med Memphis Grizzlies in prvaki Milwaukee Bucks je bila prekinjena zaradi požarnega alarma, ki se je sprožil po koncu tretje četrtine. 

Dvoboj se je po treh četrtinah končal s 87:77 v korist Memphisa, preden so morali gledalci zapustiti dvorano zaradi požarnega alarma. Po dobri uri se je vodstvo lige v dogovoru z obema moštvoma odločilo, da zadnje četrtine ne bodo odigrali.

jordan nwora milwaukee bucks | Avtor: Profimedia Profimedia

Prave nevarnosti za gledalce, košarkarje in druge prisotne v dvorani ni bilo. Kot se je izkazalo, se je v prostorih, ki obiskovalcem niso dostopni, iz neznanega razloga sprožil eden izmed požarnih škropilnikov, kar je botrovalo zvočnemu opozorilu. 

Liga NBA je v uradni izjavi sporočila, da so se za odpoved tekme odločili v interesu varnosti košarkarjev, ki bi za preostalih 12 minut igre morali še enkrat opraviti vse formalnosti ogrevanja in druge protokole za varno izvedbo obračuna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice