Dragić: Prej sem bil Batman, zdaj sem Robin

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Goran Dragić: Nisem se vrnil, da bi igral za peto ali šesto mesto."
Oglej si celoten članek

Goran Dragić je v petek razveselil navijače slovenske reprezentance in potrdil svoj nastop na evropskem prvenstvu, kjer bo najkoristnejši mož zadnjega EuroBasketa s kolegi tudi branil naslov prvakov.

"Zadnji dve tekmi, ki sem ju odigral v Stožicah in na Švedskem, sta bili res lepi. Pogovoril sem se s fanti, izrazili so željo, da bi še naprej ostal z njimi, ko sem začutil igranje za reprezentanco, je tudi mene 'potegnilo'. Vse skupaj ni bilo doročeno, saj sem moral še v Chicago, kjer sem imel pregled in podpis pogodbe. Zato se je malce čakalo na končno odločitev," je medijem pred tekmo s Črno goro dejal novi član NBA ekipe Chicago Bulls.

Gogi je bil v zadnjih tednih sicer vseskozi tarča tistih, ki so si ga želeli videti v izbrani vrsti. Kdo ga je majbolj poizkušal prepričati v vrnitev? "Bilo jih je dosti - Rašo, Zoki, Murić, Luka. Najbolj tečen je bil Zoki, on me je preganjal vsak dan."

EuroBasket 2022 Gogi sporočil odločitev

Sam je prepričan, da se bo njegova vloga nekoliko spremenila glede na tisto izpred petih let, ko je bil nesporni vodja ekipe. "Verjetno bom igral manj minut. Vse bo odvisno od počutja. Prej sem bil Batman, zdaj bom Robin (glede na odnos do Luke Dončića; op.p.). Najbolj pomembna pa je ekipa, potrebno je zadržati to kemijo. Bom 'lider' na in zunaj igrišča, nekdo, ki lahko dvigne fante, ko je najtežje, naredil bom vse, da naredimo dober rezultat. Vloga me pravzaprav ne zanima, važno je, da sem s fanti. Vemo, da je vodja zdaj Luka, jaz sem prišel pomagat. Moja vloga je, da zmagujemo."

Kakšen je tokrat cilj? "Jaz bom nekoliko previden. Gre za morda najmočnejše EP doslej, vse ekipe prihajajo s svojimi zvezdniki iz lige NBA. Grki so zelo močni, Srbi, Francozi, Nemci bodo igrali doma. Ampak vseeno verjamem, da imamo mi lepe 'šanse' za lep dosežek. Napovedujem polfinale, tam pa je nato vse možno."

Foto: Igor Kovačič Goran Dragić

Od pomembnejših mož, ki so pred petimi leti tvorili izbrano vrsto, bosta manjkala Gašper Vidmar in Anthony Randolph, slednjega je na mestu naturaliziranega košarkarja zamenjal Mike Tobey. "Naša prednost je zdaj v tem, da so fantje nekoliko starejši in izkušenejši. Vsi smo že osvojili prvenstvo. Vsi se tako zavedamo, kaj moramo storiti za kolajno. Morda smo zaradi tega nekoliko bolj sproščeni. Gremo tekmo po tekmo, imamo težko skupino."

Pri Fibi so sicer prav Slovenijo postavili v vlogo največjega favorita. "Menim, da je to malce preveč, mislim, da je tudi v Sloveniji trenutno prevelika evforija glede tega. Žogo moramo spustiti na tla in oddelati trening za treningom. Menim, da je še prezgodaj za napovedati zlato kolajno. Bomo videli, kako bodo potekale prijateljske tekme, kako se bodo odvili dvoboji v skupini. šele potem bomo dobili občutek, kje smo. Tako je bilo na prejšnjem EP, skozi skupino smo dobili zalet, energijo in prepričanje, da lahko vsakogar premagamo. Zdaj še nismo tam. Nisem pa se vrnil v reprezentanco, da bi igral za peto ali šesto mesto. Želja po kolajni vsekakor je. Ampak počasi."

Še pred nekaj dnevi se je sicer mudil v Chicagu: "Vedno je zanimivo pred zdravniškim pregledom, nikoli ne veš, če ne bodo kaj našli. Nato sem se vrnil v Slovenijo in si v četrtek ogledal tekmo z Nizozemsko. Naslednji dan sem bil že v Laškem in oddelal večerni trening. Sale (selektor Aleksander Sekulić; op. p.) je že nekako vedel za mojo odločitev, a je bilo potrebno počakati na ta zdravniški pregled. "

Prihod Če to ni dober znak glede Gogija in EuroBasketa ...

Pri Bikih si je sicer izbral številko 7, ki jo je v preteklosti nosil Toni Kukoč. Njegov izbor je na Hrvaškem naletel na negodovanje. "Kaj menijo Hrvatje, me niti ne zanima. Številka ni obešena pod stropom, ne gre za debato. Sedmico sem že sedem let nosil pri Miamiju. Oba otroka sta mi dejala, da naj imam sedmico, saj gre za pravljično številko. Zato tudi imam 7. Jaz spoštujem Tonija Kukoča, vsi vemo za kakšno legendo svetovne košarke gre. Upam, da bom dobro igral v tem dresu. Je pa res nekoliko presenetljivo, da ta številka ne visi pod stropom dvorane v Chicagu. Upam, da bo."  

Foto: Igor Kovačič Goran Dragić

Poleti si je sicer vzel nekaj dopusta, med drugim se je na Krku družil tudi z Luko Dončićem in nekdanjim soigralcem Shaquille O'Nealom. "Krk je najbližje (smeh), Shaq pa je javil, da so ga povabili za DJ-a. Odzval sem se na njegovo vabilo. Spominjam se, da me je kot novinca v NBA vzel pod svoje okrilje, zdaj pa sem ga videl po dolgem času. Šlo je pač za druženje. Nisva bila samo Luka in jaz, prisotni so bili tudi ostali reprezentantje. Malce smo šli na 'piljenje' kemije za EP."

Gogi je v izbrani vrsti znova že prevzel vlogo mentorja. "Malce bom poskrbel za Žigo Samarja, všeč mi je, kako igra. Je zelo velik potencial. Moja vloga ostaja enaka, bolj se je spremenila Dončićeva. Vsak ima svojo vlogo v reprezentanci, nobenih težav ne bo, smo dobra 'klapa', se dobro razumemo. Prav zaradi tega lahko naredimo velik rezultat." 

Selitev Slovenski reprezentant na posojo

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.