Šport > Košarka
50418 ogledov

Hrvaška javnost znorela zaradi Dragićeve poteze!

Goran Dragić Reševalni pas/Twitter
Hrvaški ljubitelji košarke so besni na Goran Dragića, ker si je pri svoji novi ekipi Chicago Bulls izbral "Kukočevo" sedmico.

Že nekaj časa je jasno, da bo legendarni slovenski košarkarski kapetan Goran Dragić v novi sezoni nosil dres NBA ekipe Chicago Bulls, zdaj pa je to postalo tudi uradno.

Goran Dragić Uradno Šport Dragić v novem klubu izbral številko, ki je znana mnogim ljubiteljem košarke

Skoraj mesec dni po prvih informacijah so pri Chicago Bulls končno potrdili prihod legendarnega Slovenca. Iz kluba so še razkrili, da bo "Dragon" v novem moštvu nosil slovito številko 7, ki je v tej kombinaciji znana tudi marsikateremu slovenskemu ljubitelju košarke. V šampionskih letih Chicaga jo je namreč nosil hrvaški zvezdnik Toni Kukoč.

A če je izbira številke med slovenskimi nostalgiki naletela na odobravanje, pa je prav nasproten efekt dobila na drugi strani meje, kjer so vsaj po pisanju hrvaškega Indexa ljubitelji košarke besni, da je Slovenec zasedel legendarno Kukočevo številko.

"Ta številka bo večno pripadala Toniju!", "Številko 7 bi že morali upokojiti in obesiti pod strop dvorane!" in "To, kar ste napravili, je narobe!" so zgolj nekateri izmed številnih komentarjev na socialnih omrežjih, ki so se pojavili po razkritju nove Chicagove sedmice.

Legendarni Toni Kukoč je sicer za Chicago Bulls nastopal šest sezon in pol ter bil del ene najboljših ekip vseh časov, saj je skupaj z Michaelom Jordanom, Scottiejem Pippnom, Dennisom Rodmanom, Ronom Harperjem, Stevom Kerrom in drugimi asi osvojil kar tri zaporedne naslove, bil pa je tudi izbran za najboljšega šestega igralca lige. V svoji najboljši sezoni pri Bikih je povprečno dosegal 18,8 točk, 7 skokov in 5,3 asistenc na tekmo.

Toni Kukoč | Avtor: Profimedia Profimedia

Trenutno Kukoč opravlja vlogo posebnega svetovalca lastniku Chicago Bulls Jerryju Reinsdorfu in očitno ga Dragićeva izbira niti najmanj ne moti.

Komentarjev 3
  • Avatar Ferenc
    Ferenc 13:57 04.avgust 2022.

    Hrvateki...pa saj ne govorimo o številki 23 ....še manj o 77

  • arthur 12:33 04.avgust 2022.

    Goranu je lahko v čast, da bo nosil to številko. Kukoču pa je lahko v čast, da si je takšna legenda zaželela njegove številke.

  • jakec1575 10:53 04.avgust 2022.

    Kukoč je moral to odobriti. Hrvati spet serejo.