Dragić s kontroverzno potezo ujezil Curryjeve navijače

Foto: Profimedia goran dragić
Nedolžna izjava nekdanjega slovenskega reprezentanta je dvignila veliko prahu.
Oglej si celoten članek

Goran Dragić je bil po zmagi njegovega moštva Miami Heat nad Sacramento Kings v okviru priprav na nadaljevanje NBA sezone v Orlandu poln hvale na račun soigralca Duncana Robinsona, katerega je na presenečenje mnogih, predvsem pa na nezadovoljstvo navijačev Stepha Curryja, proglasil za "najboljšega strelca v ligi"

"Goran Dragić s precej noro izjavo o soigralcu Duncanu Robinsonu," so besede 34-letnega Slovenca pospremili na enem od priznanih košarkarskih portalov v ZDA. 

NBA je nazaj Tako se je po dolgem premoru vrnil Goran Dragić

Robinson je bil z 18 točkami najboljši strelec Miamija ob zmagi nad Kralji (104:98). V nekem trenutku je zadel kar pet zaporednih trojk, skupno pa je bil uspešen pri petih od osmih poskusov z razdalje.

Ameriški branilec, ki v ligi NBA igra drugo sezono, je v primerjavi z lanskim letom naredil velik korak naprej in postal eden ključnih mož Vročice. Potem ko je v krstni sezoni začel le eno tekmo, je bil postal nepogrešljiv člen začetne peterke s povprečjem 30,0 minute in 13,3 točke na tekmo.

Duncan sodi med najboljše strelce v ligi, kar se odraža v visokem odstotku zadetkih prostih metov (90,6%) in metov izza črte (44,8%). Pri tem velja omeniti, da v povprečju izvaja manj kot en prosti met na tekmo.

Precej bolj aktiven je izza črte, kjer letos beleži 3,7 zadetih metov na srečanje. To je pripomoglo k dvigu njegovega povprečja doseženih točk v primerjavi z debitantsko sezono s treh na solidnih 13.

Šestindvajsetletnik je trenutno peti najboljši strelec za tri v ligi, višji odstotek beležijo je JJ Reddick (45,2%), Shake Milton (45,3%), Seth Curry (45,3%) in George Hill (48%).

Začelo se je Do tekem le še nekaj dni, Dončić pa že bije prvo bitko

Zagotovo je njegova mirna roka veliko orožje Miamija, a je Dragićeva izjava kljub temu sporna, na kar so opozorili tudi številni navijači, še posebej tisti, ki stiskajo pesti za čim hitrejšo vrnitev Curryja, dvakratnega MVP-ja in po mnenju strokovnjakov ne samo najboljšega strelca v moderni ligi NBA, temveč vseh časov.

Poškodovani zvezdik Golden State Warriors je trenutno peti na lestvici najboljših izvajalcev trojk (43,5%) in prvi na lestvici najboljših izvajalcev prostih metov (90,6%), kjer ima minimalno prednost pred Dragićevim mentorjem Steveom Nashom.

Medvedja usluga NBA očitno ne želi, da bi se to razvedelo med igralci

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.