Dragić v središču velike polemike: "Kaj, za vraga, je bilo to?

Foto: Print Screen goran dragić
Izključitev Gorana Dragića buri duhove.
Oglej si celoten članek

Slovenski košarkarski zvezdnik Goran Dragić je peto tekmo finala vzhodne konference končal na klopi, potem ko so mu sodniki pet minut pred iztekom igralnega časa dosodili šesto osebno napako.

Odločitev je bila milo rečeno sumljiva, da ne rečemo napačna, na kar je po tekmi opozoril tudi izključeni Dragić.

"Je, kar je. Nič se ne pritožujem. Ne strinjam se, da je bila moja osebna napaka, ampak je, kar je," je skopo komentiral nekdanji slovenski kapetan. Boston je rečanje dobil z izidom 121:108.

NBA končnica Dragić je še enkrat več vlekel voz Miamija

Dragić je pri poskusu polaganja s kolenom zadel Daniela Thiesa, vendar pri tem ni bilo moč zaznati nobene nepravilnosti. Nekateri sicer Slovencu očitajo, da si je preveč pomagal s komolcem.

Trener Miamija Erik Spoelstra je celo zahteval pregled posnetka, vendar je ostalo pri prvotni odločitvi. Kljub temu je bil Dragić prvi strelec moštva s 23 točkami, štirimi skoki in štirimi podajami.

Na tekmi, po kateri je Boston zaostanek v seriji znižal na 2:3, je zatajil Dragićev met za tri točke, saj je zadel le enega od sedmih poskusov.

Legenda "Kar so naredili Dragiću, večina NBA zvezdnikov ne bi prenesla"

Izključitev je močno odmevala tudi na družbenih omrežjih. "Dosojena osebna napaka Dragiću je najslabša odločitev, kar sem jih kdajkoli videl. Mi lahko kdo pojasni tale nesmisel?" se je glasil eden od številnih zapisov.

"Zakaj se pritožujem? Poglejte posnetek Dragićeve šeste osebne napake, pa boste razumeli!" je zapisal nek uporabnik. "Theis je stal v coni za pristanek, Dragić ni mogel pristati. Osebna napaka je čisto s*anje, to je bilo povsem običajno polaganje," je dodal drugi.

Bostončani so se branili, češ da je bila pred tem dosojena neupravičena osebna napaka v korist Miamija, ko se je Dragić pri poskusu meta za tri točke spretno naslonil na Theisa in priigral tri proste mete (glej sliko).

Foto: Epa

Problem "Pohojanje gležnja ni bilo dogovorjeno, toda ..."

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.