Šport > Košarka
1491 ogledov

Dragić je še enkrat več vlekel voz Miamija

Goran Dragić Miami Heat Epa
Košarkarji Miamija so na peti tekmi klonili proti Bostonu s 108:121.

Vročica je pred petim dvobojem z Bostonom vodila s 3:1 v zmagah in je tako tokrat že imela priložnost, da si zagotovi preboj v veliki finale lige NBA, kjer se bo zmagovalec vzhodne konference pomeril z boljšim iz dvoboja med Denverjem in Los Angeles Lakers. Slednji v seriji vodijo s 3:1 v dobljenih dvobojih.

Celtics so v prvih sedmih minutah tekme iz igre zadeli le enega izmed 12 metov, od tega so za tri točke metali kar 1/8, izgubili pa štiri žoge. Njihov tekmec je to izkoristil z vodstvom 17:5, sedem točk je pri Miamiju dosegel Duncan Robinson. A nato je Kemba Walker zadel met za tri točke, dodal še dva prosta meta, nato pa je bil izza črte za tri točke uspešen še Jaylen Brown, Boston pa se je z delnim izidom 8:0 v dveh minutah približal le na štiri točke zaostanka. 

Po minuti odmora je Robinson zadel dva prosta meta, nato pa je svoj prvi koš dosegel tudi Goran Dragić za 21:13. Miami je do zaključka prve četrtine uspešno ohranil prednost osmih točk. Kelti so v prvih 12 minutah iz igre metali le 5/20.

Druga četrtina se je tako začela z vodstvom moštva iz Floride s 26:18. Dragić, ki je z 21.8 točke prvi strelec Miamija v finalu vzhodne konference, je po štirih minutah in pol z uspešnim prodorom pod koš svojo ekipo popeljal do +10, nato pa je žogo skozi obroč spravil še Bam Adebayjo za 40:28. Miami je tako še drugič na tekmi povedel za ducat točk, trener Bostona Brad Stevens pa je niz tekmecev znova želel prekiniti z minuto odmora.

To mu je uspelo, Celtics so po premoru odgovorili s štirimi zaporednimi točkami, ob odsotnosti slovenskega veterana pa se je prednost čete Erika Spoelstre skrčila na +5. Po vrnitvi Dragića je ta z asistenco do Jaeja Crowderja poskrbel za 52:44, a je na drugi strani trojko zadel Jayson Tatum, po osebni napaki Slovenca v napadu pa so imeli košarkarji Bostona priložnost priti še bližje, ki pa je niso izkoristili.

Zadnji met v prvem polčasu je imel Robinson, ki pa ni uspel dodati še ene trojke v svojo statistiko. Ostal je pri 17 točkah, Miami pa je na glavni odmor odšel s prednostjo 58:51.

Vročica je z dvema točkama odprla drugo četrtino, a se ji je nato ustavilo v napadu, po trojki Marcusa Smarta pa se je na semaforju izpisal izid 60:60. Tudi minuta odmora ni pomagala, Boston je prvič na tekmi povedel, po težkem, vendar uspešnem metu pa je Dragić poskrbel za 63:64. A to je bil edini preblisk Miamija v prvi polovici tretje četrtine. Spoelstra je znova prekinil igro pri zaostanku s 63:71.

Gogi je znova dobil nekaj počitka, v igro pa se je vrnil pri -10. Takoj je dosegel koš, nato pa še dodatni prosti met. Že v naslednjem napadu je vse skupaj ponovil.

Vendar je na drugi strani Boston nadaljeval z uspešnimi napadi. Goran je samo v tretji četrtini dosegel 13 točk, a je prednost tekmecev narastla do 92:78. Miami je sicer četrtino končal s petimi zaporednimi točkami in se v zadnjo tako podal z devetimi točkami zaostanka.

A pravega povratka ni bilo. Na polovici četrtine je Boston povedel s 107:91. Nekdanji kapetan slovenske reprezentance je s tremi prostimi meti še poskrbel za 98:109, a nato dobil svojo šesto osebno napako, sodniki so mu jo dosodili ob njegovem polaganju na koš. Ob odhodu s parketa je bil edini član prve peterke s pozitivnim razmerjem med danimi in prejetimi koši za časa svojega igranja na parketu pri +1, od ostale četverice so bili trije pri -14. 

Ob njegovem odhodu s parketa je izginila še zadnja možnost, da bi Miami spremenil potek dvoboja. Končalo se je z zmago Bostona s 121:108. 

Dragić je bil s 23 točkami (4 skoki, 4 asistence) znova prvi strelec Miamija, 20 točk je dosegel Robinson, 17 Jimmy Butler. Pri Keltih je Tatum zbral 31 točk (10 skokov, 6 podaj), Brown 28, Daniel Theis pa 15 (13 skokov).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice