Šport > Košarka
6363 ogledov

Strokovnjaki povedali: Dončić je nesporna številka ena

Luka Dončić Reševalni pas/Twitter
Slovenski košarkar Luka Dončić je obraz prihodnosti v ligi NBA.

Medtem ko se sezona lige NBA nezadržno približuje koncu, v igri za naslov so namreč ostala samo še štiri moštva, so novinarji spletnega portala Hoopshype.com povprašali 15 strokovnjakov, kateri mladi igralec je najprimernejši kandidat za izgradnjo nove franšize. Vsi brez izjeme so na vrh seznama uvrstili Luko Dončića.

V anketi so sodelovali štirje trenerji, šest direktorjev in pet iskalcev talenta. Njihovih identitet na omenjenem spletnem poratu niso razkrivali.

luka dončić Slaba novica Šport Sloveniji se ne piše nič dobrega

"Zame je Dončić nesporna številka ena," je HoopsHype povedal neimenovani 'skavt'. "Lahko je glavni organizator igre. Zna zadevati in ustvarja priložnosti za druge. Psihološko je iz pravega testa in zelo je inteligenten. Povsod, kjer je igral, je bil zmagovalec in tako bo tudi v prihodnosti," je dodal.

Dončić je letos postal prvi igralec po Timu Duncanu (1999), ki si je že v prvi ali drugi sezoni izboril mesto v najmočnejši peterki lige NBA. "Je vsestranski igralec, ki naredi ekipo boljšo. Takšna produktivnost pri njegovih letih je nekaj nerealnega. Zabavno ga je gledati. Dallas je pod njegovim vodstvom močno presegel pričakovanja," pa je komenitral drugi 'skavt'.

Več kot 50 odstotkov glasov je od vprašanih strokovnjakov dobil samo še košarkar Boston Celtics Jayson Tatum.

Goran Dragić Legenda Šport "Kar so naredili Dragiću, večina NBA zvezdnikov ne bi prenesla"

Izid glasovanja:

1. Luka Dončić (100% glasov)
2. Jayson Tatum (64%)
3. Devin Booker (25,3%)
4. Ja Morant (18,7%)
5. Donovan Mitcel (16,0%)
5. Bam Adebayo (16,0%)
7. Zion Williamson (13,3%)
7. Jamal Murray (13,3%)
9. Ben Simmons (12,0%)
9. Brandon Ingram (12,0%)
11. Jaylen Brown (4,0%)
...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.