Državno tožilstvo zaslišalo Ibrahimovića, grozi mu kazen

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Oba igralca in glavni sodnik zaslišani.
Oglej si celoten članek

Zlatan Ibrahimović je bil zaslišan s strani italijanskega državnega tožilstva, proti švedskemu zvezdniku je sprožena preiskava zaradi domnevnih rasističnih žalitev, ki jih je na vročem dvoboju med Milanom in Interjem namenil nekdanjemu soigralcu pri Manchester Unitedu Romeluju Lukakuju.

Napadalca sta si v lase skočila na četrtfinalni pokalni tekmi, kamere so med drugim ujele Zlatana kako Belgijcu pravi, da naj 'odide in počne svoja vudu sranja'. Za prepir sta oba prejela rumeni karton, Ibrahimović pa je v drugem polčasu prejel še rdečega. Lukaku je bil strelec zadetka iz enajstmetrovke in bil med zaslužnejšimi za preobrat Interja, ki se je prebil v polfinale.

Konec prijateljstva "Je*i se ti in tvoja žena, tvoja mama je ku*ba!" Inter : Milan Derbi poln incidentov odločen v 97. minuti

Šved trdi, da ni rasistično žalil tekmeca, a je tožilstvo v preiskavi povabilo Zlatana na zaslišanje. Po pisanju Calciomercata so pristojne osebe obiskale osrednjo stavbo rdeče-črnega kluba, na sestanku v Casi Milan pa je nogometaša zastopal odvetnik Fabio Esposito. 

Romelu Lukaku, Zlatan ibrahimović

Kasneje sta bila zaslišana še Lukaku in sodnik tekme Paolo Valeri. Vse okoliščine incidenta, pa tudi končna odločitev sodišča in disciplinske komisije naj bi ble znane prihodnji teden. Če bo dokazano, da je Ibrahimović rasistično žalil Belgijca, mu med drugim grozi tudi kazen doživljenjskega suspenza. To se vseeno verjetno ne bo zgodilo, bi pa lahko Šved izpustil kar nekaj tekem Milana v vseh tekmovanjih v Italiji.

Zavrela kri Kdo bi zmagal v pretepu Zlatana in Lukakuja? Habib odgovarja

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 08:27 6. Februar 2021.

    Cancel culture strikes again!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.