Šport > Nogomet
192 ogledov

Derbi poln incidentov odločen v 97. minuti

Romelu Lukaku, Zlatan ibrahimović
V pokalu sta se pomerila milanska tekmeca.

Nogometaši Interja so se prebili v polfinale italijanskega pokala, v četrtfinalu so z 2:1 premagali mestnega tekmeca AC Milan. Dvoboj je bil izjemno vroč, ob koncu prvega polčasa sta bila tako na robu pretepa nekdanja soigralca iz Manchester Uniteda Zlatan Ibrahimović in Romelu Lukaku. 

Nad Belgijcem je bil storjen prekršek, ta je jezno odreagiral in se zapletel v napet pogovor z igralci rdeče-črnih, olje na ogenj pa je z nekaj izjavami hitro prilil še Ibrahimović. Vse skupaj se je končalo z rumenima kartonoma.

Takrat je Milan sicer že vodil z rezultatom 1:0, zadetek za Rossonere je v 31. minuti dosegel prav švedski veteran. Interjeva obramba je po kotu slabo ozbijala žogo, ta je prišla do Ibrahimovića, ki jo je poslal v mrežo.

A Šved ni dobre volje zapuščal zelenico, v 58.minuti je namreč prejel drugi rumeni karton zaradi prekrška nad Aleksandrom Kolarovom. Z igralcem manj je Milan prvič klonil v 71. minuti, ko je z enajstmetrovke z močnim udarcem pod prečko zadel Lukaku.

Romelu Lukaku | Avtor: Profimedia Profimedia

Dokončna odločitev je nato padla šele v 97. minuti, ko je s prostega strela natančno nameril Christian Eriksen. Ta je žogo z dvajsetih metrov poslal v levi zgornji kot tekmečevih vrat. Danec je v igro sicer vstopil šelel v 88. minuti,

Tekma je bila sicer podaljšana za 10 minut, saj se je poškodoval glavni sodnik Paolo Valeri, ki ga je nato zamenjal Daniele Chiffi. V polfinalu se bodo modro-črni pomerili z boljšim iz dvoboja Juventusa in SPAL-a.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice