Šport > Nogomet
53 ogledov

Slovenca brez zmage proti rimskima rivaloma

Samir Handanović Olimpico Rim Epa
V nedeljo je bilo na sporedu šest tekem 17. kola elitne italijanske nogometne lige.

Milanski Inter in Roma sta se v derbiju 17. kola Serie A razšla brez zmagovalca (2:2). Za črno-modre je celotno tekmo branil nekdanji slovenski reprezentant Samir Handanović, ki je bil ob obeh prejetih zadetkih brez moči. Inter za mestnim tekmecem Milanom na drugem mestu zaostaja za tri točke, Roma je tretja.

Prvi gol so Rimljani dosegli v 17. minuti, ko je imel ob zaključnem strelu veliko sreče Lorenzo Pellegrini. Roma je bila v prvem polčasu nevarnejša, a tudi Inter je imel lepo priložnost, a je bil Arturo Vidal z roba kazenskega prostora malenkost nenatančen.

V drugem polčasu je na zelenici Olimpica zagospodaril Inter. Španski vratar Pau López se je nekajkrat zelo izkazal, v 56. minuti pa ga je po strelu z glavo premagal Milan Škriniar. Inter je še naprej prevladoval in sedem minut kasneje povedel, s sijajnim strelom je zadel Achraf Hakimi. V nadaljevanju so si "sinovi volkulje" prizadevali priti vsaj do izenačenja. To jim je uspelo v 86. minuti, ko je z ramo srečno zadel Gianluca Mancini.

Neuspešen je bil Jasmin Kurtić. V dresu Parme je vpisal domač poraz proti Laziu (0:2), po katerem je njegovo moštvo ostalo na predzadnjem mestu lestvice. Slovenski reprezentant je odigral celotno srečanje.

Aktualni prvak Juventus je gostil Sassuolo. Slednji je ob koncu prvega polčasa ostal zgolj z deseterico na zelenici, kar so Torinčani v nadaljevanju izkoristili in vzeli poln plen (3:1).

Napoli se je pod vrhom obdržal z zmago v Vidmu pri Udineseju (1:2), Verona je doma strla zadnjeuvrščeni Crotone (2:1). Fiorentina se je od dna oddaljila s slavjem nad Cagliarijem (1:0).

Miha Zajc 17. kolo Šport Dva Slovenca med strelci v Serie A

Že v soboto je Miha Zajc prispeval zadetek za zmago Genoe nad Bologno (2:0), Josip Iličić pa gol in podajo za zmago Atalante v Beneventu. Vodilni Milan je odpravil skromni Torino (2:0). V ponedeljek se bosta udarila še ligurijska rivala - Spezia in Sampdoria.

Serie A, 17. kolo:

AS Roma - Inter 2:2 (1:0)
Parma - Lazio 0:2 (0:0)
Udinese - Napoli 1:2 (1:1)
Hellas Verona - Crotone 2:1 (2:0)
Fiorentina - Cagliari 1:0 (0:0)
Juventus - Sassuolo
Benevento - Atalanta 1:4 (0:1)
Genoa - Bologna 2:0 (1:0)
AC Milan - Torino 2:0 (2:0)

PONEDELJEK:
Spezia - Sampdoria

LESTVICA:
1. AC Milan 40
2. Inter 37
3. AS Roma 34
4. Juventus 33 (-1)
5. Atalanta 31 (-1)
6. Napoli 31 (-1)
7. Sassuolo 29
...
17. Genoa 14
18. Torino 12
19. Parma 12
20. Crotone 9

(+/-) - št. odigranih tekem glede na ligaške tekmece

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice