Šport > Nogomet
1996 ogledov

70-milijonska okrepitev pijančevala in žurirala z dekleti ter... staknila korono

Victor Osimhen Profimedia
Zvezdnik Napolija je glavna tema italijanskih medijev, potem ko je bil ob vrnitvi v Italijo pozitiven na koronavirus.

V času, ko se ves svet bori proti koronavirusu ter nestrpno čaka, da nas cepivo končno odreši te kuge 21. stoletja, medtem ko se vsi športni kolektivi borijo proti vdoru virusa v njihove vrste, imamo na drugi strani tudi nekatere izjeme, katerim je očitno vseeno za sočloveka.

Med slednje lahko prištejemo tudi velikega zvezdnika italijanskega Napolija Victorja Osimhena, ki si je privoščil veliko neumnost, za katero bo po pisanju italijanskih medijev tudi strogo kaznovan.

Nigerijec je bil namreč po vrnitvi iz svoje domovine pozitiven na koronavirus, kar so v klubu na srečo ugotovili, še preden bi prišel v stik s svojimi soigralci.

Nič hudega, tudi če si še tako previden, se lahko zgodi, da se kje okužiš, toda le nekaj ur po razkritju rezultatov testa so se na spletu pojavili zelo sporni posnetki.

Na njem se 22-letnik zabava v društvu številnih deklet in prijateljev, kjer je prišlo do številnih fizičnih stikov, prav tako pa ni nihče nosil zaščitne maske.

Nogometaš je bil tako po vrnitvi v Italijo takoj poslan v samoizolacijo, zaenkrat pa še ne kaže nobenih simptomov. A če se mladi napadalec očitno že ne boji bolezni, ga je lahko dosti bolj strah sankcij, ki bodo zagotovo sledile s strani kluba.

Osimhen je sicer najdražja okrepitev Napolija v zgodovini kluba, saj so francoskemu Lilleu zanj odšteli astronomskih 70 milijonov evrov, zaenkrat pa se na San Paolu (po novem imenovanem Stadion Diega Maradone) še ni pretirano izkazal, saj je zelo zgodaj staknil poškodbo ter zaenkrat zbral le 8 nastopov in 2 zadetka.

Victor Osimhen | Avtor: Profimedia Profimedia

A njegova kvaliteta ne bi smela biti sporna, saj je bil kljub komaj 22 letom eden najbolj vročih napadalcev zadnjih dveh sezon. Najprej je za belgijski Charleroi zbral 20 zadetkov na 36 tekmah, lani pa je briljiral pri Lilleu za katerega je na 38 tekmah mrežo zatresel 18-krat.

Postal je tudi redni član nigerijske reprezentance, za katero je blestel predvsem v letu 2019, ko je na 7 tekmah zbral kar 4 izmed svojih 5 zadetkov, ki jih je vknjižil za nigerijsko izbrano vrsto.

Transfermarkt sicer vrednost mladega Nigerijca ocenjuje na približno 50 milijonov evrov, saj mu je cena po zadnjih poškodbah nekoliko padla.

Komentarjev 1
Sorodne novice