Šport > Nogomet
262 ogledov

Enajstmetrovke odnesle Juventusu lovoriko

Italijanski pokal Profimedia
Nogometaši Napolija so zmagovalci 73. izvedbe italijanskega pokala. Neapeljčani so v finalu v Rimu po enajstmetrovkah premagali Juventus. Po rednem delu je bilo 0:0, pri strelih z bele pike pa 4:2.

Zmagovalca so odločili streli z bele pike, čeprav je imel Napoli globoko v sodniškem dodatku izjemno priložnost, najprej je strel Nikole Maksimovića obranil Gianluigi Buffon, nato pa so Neapeljčani še zatresli vratnico prek Eljifa Elmasa. V 24. minuti jo je sicer tudi Lorenzo Insigne.

Pri enajstmetrovkah pa so pri Napoliju zadeli vsi prvi štirje, Insigne, Matteo Politano, Nikola Maksimović in Arkadiusz Milik, pri Juventusu pa sta kot prva, Paulo Dybala in Danilo, zapravila svoja strela. Prvemu je strel obranil vratar, drugi pa je žogo poslal čez prečko. Uspešna sta bila tako le Leonardo Bonucci in Aaron Ramsey.

Italijanski pokal | Avtor: Profimedia Profimedia

V polfinalu je Juventus izločil Milan, Napoli pa Inter Samirja Handanovića. Napoli je desetič igral v finalu in šestič slavil, za Juventus pa je bil to rekordni 19. pokalni finale in peti v zadnjih šestih letih, a stara dama ostaja pri 13 zmagah.

Ekipi sta se sicer pred tem v pokalnem finalu srečali le 2012, Napoli je takrat zmagal z 2:0.

Finale bi moral biti prvotno na sporedu 13. maja, a je bil zaradi pandemije novega koronavirusa prestavljen na današnji datum.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice