Šport > Nogomet
724 ogledov

Mertens poslal žogo mimo Handanovića in poskrbel za rekord

Dries Mertens Profimedia
Znan še drugi udeleženec italijanskega pokala.

Potem ko so si nogometaši Juventusa finale italijanskega pokala zagotovili v petek, so si drugo vstopnico priigrali Neapeljčani. Ti so dobili prvo tekmo, ki je bila odigrana že pred marčevsko prekinitvijo zaradi pandemije novega koronavirusa, z 1:0, na domačem stadionu pa so v povratnem dvoboju z Interjem Samirja Handanovića remizirali z 1:1.

Inter je v vodstvo povedel Christian Eriksen že v 2. minuti, ko je zadel neposredno iz kota, Dries Mertens pa je še pred koncem prvega polčasa izenačil izid na 1:1. To je bil 122. gol Belgijca v dresu Napolija, s čimer je postal najboljši strelec v zgodovini kluba. Pred tem si je rekord delil s Slovakom Marekom Hamšikom.

V drugem polčasu zadetkov ni bilo in s skupnim izidom 2:1 si je finale proti italijanskemu prvaku zagotovil Napoli. Inter je sicer pritiskal in grozil, a se je nekajkrat izkazal vratar domačih David Ospina in tako popravil slabše posredovanje ob Eriksonovem zadetku.

Druga polfinalista Juventus in Milan sta se dvakrat razšla z neodločenim izidom, v Milanu je bilo 1:1, v Torinu pa 0:0, zato so se v veliki finale, po zaslugi gola v gosteh, prebili črno-beli.

Finale bo v sredo, 17. junija, v Rimu.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.