Šport > Nogomet
250 ogledov

Barcelona do remija, v Londonu trije goli gostov

Epa
Nova obračuna v izločilnih bojih lige prvakov po okusu Bayerna in tudi Barcelone.

Osmina finala lige prvakov se je nadaljevala s tekmama v Neaplju in Londonu. Napoli je gostil Barcelono, Bayern pa se je moral odpraviti na gostovanje v London, kjer ga je na Stamford bridgu pričakal Chelsea.

V južni Italiji tekma ni bila pod vprašajem, čeprav so številni športni dogodki na severu Apeninskega polotoka že bili odpovedani. Na Stadiu Sao Paolo gledalci v prvi polovici prvega polčasa sicer niso videli pravih priložnosti. Barcelona je bila več pri žogi, vendar tega ni izkoriščala, še najbolj pa je obetala akcija domačih na začetku 17. minute, ko je žogo na desni strani pred kazenskim prostorom prišla do Joséja Callejóna, ki pa je s slabo podajo v šestnajsterec zapravil tudi ta napad. Počasni posnetek kamer je sicer razkril, da je bil nekdanji nogometaš Reala najverjetneje tudi v prepovedanem položaju.

Napoli je bil dolgo na obrambnih okopih, nato pa so domači udarili. Poljak Piotr Zielinski se je v 30. minuti blizu sredine otresel svojega čuvaja, prodrl po desni, nato pa se odločil za podajo na drugo stran šestnajsterca, kjer se je na robu kazenskega prostora za strel začel nameščati Belgijec Dries Mertens. Ta je lepo nameril in žogo z diagonalnim poizkusom poslal v vrata Marca-Andréja ter Stegna. Okroglo usnje sicer ni poletelo povsem v kot, a je bil strel vseeno dovolj močan in natančen, da je premagal nemškega čuvaja mreže.

Dries Mertens | Avtor:

Katalonci v prvem polčasu niso uspeli usmeriti strela na gol domačih, Napoli pa je bil vsaj malce nevaren le še v 42. minuti. Najprej je gostujoča obramba uspela blokirati strel z glavo domačih, vendar se je akcija nadaljevala, po dolgi podaji na desno stran šestnajsterca je s prve v sredini Callejon našel grškega branilca Kostasa Manolasa, ki pa je ustrelil mimo vrat.

A drugih 45 minut se je slabo začelo za domače. Najprej je moral hitro zaradi poškodbe igrišče zapustiti Mertens, nato pa je Barcelona izenačila v 57. minuti. Po hitri akciji je na desni strani ostal sam Nelson Semedo, podal pred vrata, kjer Antoinu Griezmannu ni bilo težko zadeti za 1:1.

Napoli je imel le nekaj minut kasneje izjemno priložnost za vrnitev v vodstvo, po podaji Arkadiusza Milika se je iz oči v oči s ter Stegnom znašel Callejon, a nameril naravnost v Nemca. V 76. minuti je Barcelona izvajala celo prvi kot na tekmi, pred vrati je bil najvišji branilec Kataloncev Samuel Umtiti, a streljal preko vrat.

V 89. minuti je predčasno pod prho moral Arturo Vidal. Ta je najprej podrl Mária Ruija, nato pa se je s Portugalcem zapletel v krajše obračunavanje. Rui je prejel en rumeni karton, Vidal pa za prekršek in nato pričkanje dva. Poleg Čilenca bo sicer na povratni tekmi, v to zaradi remija v gosteh kot favoriti vstopajo nogometaši Barcelone, manjkal tudi Sergio Busquets, ki ne bo smel igrati zaradi do sedaj zbranih rumenih kartonov.

Bivši 'Londončan' potopil Chelsea

Bavarci so v London odšli z dobro popotnico, saj so v tej sezoni že gostovali v britanski prestolnici in na stadionu Tottenhama slavili s kar 7:2. Tudi tokrat je Bayern v mesto ob Temzi odšel le z mislijo na zmago.

V prvem polčasu so Nemci imeli kar 65 odstotkov žogo v svoji posesti, a sta si obe ekipi pripravili skoraj enako število poizkusov. Bavarci so razmerje v strelih dobili s 6:5, pri tem so v okvir vrat ustrelili trikrat, domači dvakrat, vselej pa sta bila na pravih mestih vratarja Willy Caballero pri Chelseaju in Manuel Neuer pri Bayernu.

Če sta mreži v prvem polčasu mirovali, pa se je domača zatresla kar dvakrat v prvih desetih minutah drugega dela. V obeh primerih je Serge Gnabry, ki si je pred nekaj leti služil kruh prav v Londonu, izmenjal dvojno podajo z Robertom Lewandowskim, nato pa je še prišel do svojega petega in šestega zadetka na londonskih zelenicah v tej sezoni lige prvakov. Tottenhamu je namreč zabil kar štiri gole, kot nekdanji topničar pa je velike tekmece Arsenala nato zbodel še na socialnih omrežjih z besedami, da je London rdeč (barva Arsenala, a tudi Bayerna). 

Serge Gnabry | Avtor:

A tudi tu še ni bilo konec težav za domače. Svoje je dodal še Lewandowski, ki je v 76. minuti zabil še svoj 11. zadetek v najelitnejšem klubskem tekmovanju v tej sezoni. Največji delež k golu je sicer prispeval 19-letni Ganec Alphonso Davies, ki je pobegnil po levi strani, nato pa nesebično podal pred vrata, kjer je Poljak le še mirno poslal žogo v mrežo.

Domačim je nato delo še otežil Marcos Alonso. Španec se je spravil nad Lewandowskega, po posredovanju VAR-a pa je nato prejel rdeči karton.

Liga prvakov, osmina finala, prvi tekmi:

Napoli : Barcelona  1:1 (1:0)
Mertens 30.; Griezmann 57.

Chelsea : Bayern  0:3 (0:0)
Gnabry 51., 54., Lewandowski 76.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice