Šport > Nogomet
686 ogledov

Okuženi predsednik takole ogrožal življenja

de laurentiis Reševalni pas/Twitter
Kontroverzni predsednik Napolija je z neodgovornim ravnanjem ogrozil zdravje in življenja večjega števila ljudi.

Predsednik Napolija Aurelio De Laurentiis, znan po svojih neposrednih izjavah in ostrem jeziku, je okužen s koronavirusom. Pozitiven test je oddal le dan po sestanku, kateremu je prisostvovalo 20 šefov klubov lige Serie A.

De Laurentiis je z njimi tudi večerjal, kar seveda povečuje možnosti širjenja okužbe.

Stvari se zdaj dodatno zapletajo z razkritjem italijanskega časopisa Cirrierre della Serra, ki poroča, da sta imela De Laurentiis in njegova soproga že več dni simptome okužbe, ki so se pojavili med dopustovanjem na otoku Capri. Po vrnitvi z dopusta sta oba opravila testiranje za covid-19, 71-letnik funkcionar pa se je, ne da bi počakal na rezultate, kot bi bilo to smiselno narediti, udeležil gala dogodka v Milanu.

De Laurentiis naj bi med večerjo tožil zaradi bolečin v želodcu, a je drugim gostom zatrjeval, da je na Capriju zaužil pokvarjene ostrige. Po navedbah Corriere Dello Sport naj bi Rimljan med večerjo prejel telefonski klic z obvestilom o pozitivnem testu. Informacijo je takoj delil z ostalimi gosti in zapustil prizorišče. Za piko na i je med odhajanjem odgovarjal na vprašanja novinarjev, pri čemer ni nosil zaščitne maske, prav tako pa sogovorcem ni svetoval, naj upoštevajo varnostno razdaljo.

V Neapelj se je vrnil z zasebnim letalom, na katerem se je mu je pridružil predsednik Beneventa Oreste Vigorito. V poznejših večernih urah naj bi se mu stanje poslabšalo, zato je predsedniku Serie A Paolu Dal Pinu poslal obvestilo, da ima vročino. Ker je imel 71-letni mogotec lani težave z zdravjem, sodi v rizično skupino, zato ga bodo, še ugibajo italijanski novinarji, bržkone sprejeli na bolnišnično opazovanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice