"Edina možnost, da se premaga Pogačar, je..."

Foto: Epa
Foto: Epa
Tadej Pogačar jemlje voljo tudi največjim tekmecem.
Oglej si celoten članek

Eden največjih talentov svetovnega kolesarstva ne verjame, da je na dirki od Tirenskega do Jadranskega morja moč premagati Tadeja Pogačarja. Remco Evenepoel edino pravo priložnost vidi v tem, da bi imel slovenski zvezdnik na kakšni od prihajajočih etap zelo slab dan.

"Moram upati na to, da bo imel zelo slab dan in da se še ni popolnoma regeneriral po soboti," je dejal Belgijec, ki je sicer v uvodni etapi dvakratnega zmagovalca Toura prehitel za sedem sekund, a v vožnji na čas, ki je Evenepoelu nekoliko bolj pisana na kožo. Pogačar je na Tirreno-Adriatico prišel sicer z izjemno popotnico, v soboto je s samostojnim begom prepričljivo slavil na klasiki Strade Bianche.

"Je tako močan in spektakularen, da se slab dan verjetno ta teden ne bo zgodil," je za cyclingnews.com o moči Slovenca še dodal belgijski kolesarski zvezdnik. 

Tirreno–Adriatico Pogi že na začetku med najboljšimi

Foto: Epa Remco Evenepoel

Ta je bil v 13,9 km dolgem kronometrtu najboljši med kandidati za skupno zmago. Vsi ostali razen Belgijca in Pogačarja, so si za specialistom za vožnjo na čas Filippom Gano pridelali že kar občuten zaostanek. Med njimi je kar prijetno presenetil le kolesar Astane Miguel Angel Lopez, ki je zaostal zanj solidnih 42 sekund, veliko razočaranje pa je bil naprimer nastop lani drugega na Touru, Danec Jonas Vingegaard si je nabral 53 sekund zaostanka.

"Naslednja dva dni se želim nekoliko spočiti, o skupni zmagi bodo namreč odločale etape v četrtek, petek in soboto," sicer napoveduje Evenepoel.

Pariz - Nica Mezgec četrti, Roglič beži največjim tekmecem

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.