Evenepoel spregovoril o Pogijevi nesreči: "Takoj sem vedel ..."

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Belgijski kolesarski zvezdnik je ob odsotnosti Tadeja Pogačarja osvojil najstarejši kolesarski spomenik Liege-Bastogne-Liege (258,1 km).
Oglej si celoten članek

Belgijec Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step) je prepričljivo ubranil lansko zmago na prestižni kolesarskli dirki Liege-Bastogne-Liege, potem ko je bil njegov veliki konkurent Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) primoran odstopiti zaradi zloma zapestja po padcu v 85. kilometru nedeljske preizkušnje.

LBL Ob odstopu Pogijja dolgo v glavni vlogi Slovenec, nato zmaga svetovnega prvaka

Poškodba Drama Pogačarja! Padec odnesel sanje o ardenskem hat-tricku

Evenepoel, ki je bil poleg Pogačarja glavni favorit za zmago, je napadel na vzponu La Redoute in razbil skupino najboljših. Še pred tem je ta ujela zadnja ubežnika, med katerima je bil tudi Slovenec Jan Tratnik (Jumbo-Visma).

Ritmu Evenepoela je sprva lahko sledil le Britanec Tom Pidcock (Ineos Grenadiers), ki pa se ga je 23-letni Belgijec hitro otresel. Pridobil je veliko prednost in se odpeljal zmagi naproti.

Poškodba Pogija Vodja ekipe UAE: Gre za zapleten poseg, ne vemo, kaj to pomeni za Tour

"To je bila težka dirka. Cestišče je bilo spolzko in kolo mi je ves čas zdrsavalo. Držali smo se načrta in narekovali visok ritem ob vzponu na La Redoute. Tam sem naredil razliko. To je naravnost čudovito. Res je nekaj posebnega zmagati v tej majici. Čaroben občutek. Vesel sem, da sem še drugič zapored osvojil to dirko," je povedal zmagovalec in se nato dotaknil še Pogačarjeve nesreče.

Po operaciji Toliko časa bo Pogačar brez kolesa

"Za seboj sem zaslišal neprijeten hrup, takoj sem vedel, da je bil padec hud," je dejal Evenepoel in v isti sapi izrazil podporo poškodovanemu slovenskemu asu, ki je medtem že uspešno prestal operacijo.

"Rad bi mu ponudil vso podporo in zaželel čim hitrejše okrevanje. Škoda, da je prišlo do tega, a takšno je kolesarstvo. Tudi sam sem v karieri doživel nekaj grdih padcev. Upam, da je Tadej v redu," je dodal Belgijec.

Foto: Profimedia

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:24 24. April 2023.

    Naduvani remko lahko zmaga samo takrat, ko na dirki ni Rogliča,Pogačarja,Van arta in Van de Poola!!!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.