Evropa na trnih v nedeljskem mega derbi večeru

Foto: Epa Vinícius Júnior je bil ključni mož za zmago Reala nad Barcelono.
Foto: Epa Vinícius Júnior je bil ključni mož za zmago Reala nad Barcelono.
Zadnje ure tedna so prinesle številne nogometne derbije na stari celini.
Oglej si celoten članek

V 26. kolu španske La Lige je Real Madrid gostil Barcelono in z zmago (2:0) prevzel vodstvo na lestvici, pred Katalonci ima sedaj točko naskoka. Obenem je Madrid prekinil dolgo serijo neuspehov proti Barceloni na domačem igrišču.

V prvem polčasu so imeli domači sprva rahlo pobudo v polju, precej lepše priložnosti pa so imeli gostje. Blestel je belgijski vratar Thibaut Courtois, pokazal je nekaj izvrstnih posredovanj in ohranjal začetni izid.

V drugem polčasu je bil boljši Real. Marc-André ter Stegen je nekaj poskusov "belega baleta" še uspel ustaviti, nemočen pa je bil ob strelu Viníciusa Júniorja v 71. minuti, ko je smer žogi z odbojem spremenil Gerard Piqué. Potrditev zmage je prišla v sodnikovem dodatku, ko je zabil Mariano Díaz, potem ko je le minuto pred tem vstopil s klopi.

Video Iličić brez milosti do rojaka: blestel za sedmico, nato odšepal!

Foto: Epa Crvena zvezda Partizan

V Beogradu je na stadionu Rajko Mitić, kot se uradno imenuje priljubljena Marakana, Crvena zvezda pričakala Partizana. Mestni derbi se je končal z remijem (0:0), po katerem so rdeče-beli zadržali enajst točk naskoka pred sosedi.

Foto: Epa Crvena zvezda Partizan Grobari

"Večiti derbi" je, kot ponavadi, ponudil vroče navijaško vzdušje in obilo prekinitev zaradi pirotehnike. Zvezda je imela več priložnosti, toda pobude ni znala unovčiti.

Prva liga TS Domžale ostale blizu nevarne cone, vaterpolo v Kranju

Foto: ASSE/Facebook Lyon St. Étienne

Na stadionu Gerland sta se srečala lokalna rivala Lyon in Saint-Étienne. Tradicionalni Derby du Rhone je pripadel gostiteljem (2:0), oba gola je dosegel Moussa Dembélé. Lyon je napredoval na peto mesto, St. Étienne čaka boj za obstanek.

Nova lovorika Manchester City ubranil ligaški pokal

Foto: Epa Ajax AZ Alkmaar

Pestro je bilo na Nizozemskem, kjer sta se v Amsterdamu udarila vodilni Ajax in drugouvrščeni AZ Alkmaar. Gostje so slavili (0:2) in se po točkah izenačili z aktualnimi prvaki.

Foto: Epa PSV Eindhoven Feyenoord

Preostala nizozemska velikana PSV in roterdamski Feyenoord, ki sta obenem prva zasledovalca vodilnega dvojca, sta si na stadionu Philips v Eindhovnu razdelila plen (1:1).

V Torinu bi se moral odviti veliki Derby d'Italia med Juventusom in Interjem, zelo pomemben v boju za naslov prvaka. Obračun so, tako kot še štiri tekme 26. kola, zaradi koronavirusa prestavili na 13. maj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.