Šport > Nogomet
519 ogledov

Evropa na trnih v nedeljskem mega derbi večeru

Vinicius Junior Real Madrid Barcelona Epa Vinícius Júnior je bil ključni mož za zmago Reala nad Barcelono.
Zadnje ure tedna so prinesle številne nogometne derbije na stari celini.

V 26. kolu španske La Lige je Real Madrid gostil Barcelono in z zmago (2:0) prevzel vodstvo na lestvici, pred Katalonci ima sedaj točko naskoka. Obenem je Madrid prekinil dolgo serijo neuspehov proti Barceloni na domačem igrišču.

V prvem polčasu so imeli domači sprva rahlo pobudo v polju, precej lepše priložnosti pa so imeli gostje. Blestel je belgijski vratar Thibaut Courtois, pokazal je nekaj izvrstnih posredovanj in ohranjal začetni izid.

V drugem polčasu je bil boljši Real. Marc-André ter Stegen je nekaj poskusov "belega baleta" še uspel ustaviti, nemočen pa je bil ob strelu Viníciusa Júniorja v 71. minuti, ko je smer žogi z odbojem spremenil Gerard Piqué. Potrditev zmage je prišla v sodnikovem dodatku, ko je zabil Mariano Díaz, potem ko je le minuto pred tem vstopil s klopi.

Josip Iličić Lecce Atalanta Video Šport Iličić brez milosti do rojaka: blestel za sedmico, nato odšepal!

Crvena zvezda Partizan | Avtor: Epa Epa

V Beogradu je na stadionu Rajko Mitić, kot se uradno imenuje priljubljena Marakana, Crvena zvezda pričakala Partizana. Mestni derbi se je končal z remijem (0:0), po katerem so rdeče-beli zadržali enajst točk naskoka pred sosedi.

Crvena zvezda Partizan Grobari | Avtor: Epa Epa

"Večiti derbi" je, kot ponavadi, ponudil vroče navijaško vzdušje in obilo prekinitev zaradi pirotehnike. Zvezda je imela več priložnosti, toda pobude ni znala unovčiti.

Senijad Ibričić Mitja Lotrič Prva liga TS Šport Domžale ostale blizu nevarne cone, vaterpolo v Kranju

Lyon St. Étienne | Avtor: ASSE/Facebook ASSE/Facebook

Na stadionu Gerland sta se srečala lokalna rivala Lyon in Saint-Étienne. Tradicionalni Derby du Rhone je pripadel gostiteljem (2:0), oba gola je dosegel Moussa Dembélé. Lyon je napredoval na peto mesto, St. Étienne čaka boj za obstanek.

Manchester City Nova lovorika Šport Manchester City ubranil ligaški pokal

Ajax AZ Alkmaar | Avtor: Epa Epa

Pestro je bilo na Nizozemskem, kjer sta se v Amsterdamu udarila vodilni Ajax in drugouvrščeni AZ Alkmaar. Gostje so slavili (0:2) in se po točkah izenačili z aktualnimi prvaki.

PSV Eindhoven Feyenoord | Avtor: Epa Epa

Preostala nizozemska velikana PSV in roterdamski Feyenoord, ki sta obenem prva zasledovalca vodilnega dvojca, sta si na stadionu Philips v Eindhovnu razdelila plen (1:1).

V Torinu bi se moral odviti veliki Derby d'Italia med Juventusom in Interjem, zelo pomemben v boju za naslov prvaka. Obračun so, tako kot še štiri tekme 26. kola, zaradi koronavirusa prestavili na 13. maj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice