Šport > Nogomet
308 ogledov

Real od raja do pekla v osmih minutah, poraz Juventusa

sergio ramos
1/33
Epa
Manchester City je na prvi tekmi osmine finala lige prvakov po preobratu premagal Real Madrid (1:2). Lyon si je na domačem igrišču priigral minimalno prednost pred Juventusom (1:0).

Nogometaši v ligi prvakov so končali s prvim delom osmine finala. Danes sta bili na sporedu še zadnji tekmi prve polovice tega dela tekmovanja. Real Madrid je gostil Manchester City in izgubil z 1:2, Lyon pa je doma premagal Juventus z 1:0.

V Madridu je pri rekorderju po številu naslovov gostoval Manchester City, ki ga zaradi kršenja finančnega fair playa čaka dveletna prepoved igranja v tem tekmovanju, tako da je v tej sezoni še toliko bolj zavzet. A v prvem polčasu sta obe ekipi na trenutke prevladovali, pri gostih je bil najnevarnejši poskus v 21. minuti, ko je Thibaut Courtois obranil strel Gabriela Jesusa, domači pa so za največ razburjenja poskrbeli v 30. minuti, ko je Ederson izvrstno posredoval po strelu Karima Benzemaja z glavo iz bližine.

V drugem polčasu so gosti v 50. minuti izpeljali hiter protinapad, ki ga je z malce premalo natančnim strelom končal Riyad Mahrez. Isti igralec je dobrih pet minut pozneje poskusil še dvakrat, obakrat je bil na mestu Courtois. Čeprav so bili gostje konkretnejši, pa je v 60. minuti Real povedel, ko je Isco zadel po podaji Viniciusa Juniorja. V 78. minuti pa so Angleži izenačili. Kevin de Bruyne je z leve podal pred gol, tam pa je žoga preletela Sergia Ramosa (Real je zahteval prekršek nad njim) in pristala na glavi Gabriela Jesusa, ki jo je usmeril v mrežo.

V 83. minuti pa je prišlo do preobrata, saj je Dani Carvajal zakrivil najstrožjo kazen s prekrškom nad Raheemom Sterlingom, to je zanesljivo izvedel de Bruyne. Še večje težave za Real so nastopile v 86. minuti, ko je Ramos kot zadnji igralec storil prekršek nad Jesusom in dobil rdeči karton, kar pomeni, da ga ne bo niti na povratni tekmi.

Real Madrid je do 78. minute vodil z 1:0, nato pa v samo osmih minutah prejel dva zadetka in ostal brez Sergia Ramosa, ki ne bo smel zaigrati na povratni tekmi.

V Lyonu je gostoval favorizirani Juventus, ki pa je bil v prvem polčasu precej jalov, domača ekipa pa razigrana in konkretnejša. Priigrala si je kar precej obetavnih akcij, med drugim je v 21. minuti Karl Toko Ekambi zatresel prečko s strelom z glavo, v 41. in 44. minuti pa je zapravil še dve lepi priložnosti. So pa Francozi zasluženo povedli v 32. minuti. Resda je takrat Juventus igral z deseterico (Matthijsu de Ligtu so namreč ob robu igrišča krpali razbito glavo), a je Houssem Aouar vseeno lepo prodrl po levi strani in podal v sredino, od koder je Lucas Tousart zadel iz prve.

Šele v 69. minuti si je Juventus priigral prvo resno priložnost na tekmi, ko je po podaji z leve iz bližine zgrešil Paulo Dybala. Juventus je sicer imel žogo precej več v svojih nogah, a še naprej si ni znal priigrati kakšnih resnih priložnosti. V 85. minuti se je pred vrati zapletel Gonzalo Higuain in na koncu slabo streljal iz bližine, v 87. minuti pa so sodniki razveljavili zadetek Juventusa zaradi prepovedanega položaja. Torinčani so še naprej pritiskali, a kljub temu ostali brez zadetka v gosteh.

V torek so nogometaši Napolija igrali neodločeno 1:1 proti Barceloni, Chelsea pa je doma proti Bayernu izgubil z 0:3. Že prejšnji teden pa je Borussia Dortmund doma premagala PSG z 2:1, Atletico Madrid Jana Oblaka je bil z 1:0 boljši od branilca naslova Liverpoola, Leipzig Kevina Kampla je v gosteh pri Tottenhamu zmagal z 1:0, Atalanta Josipa Iličića pa je s 4:1 odpravila Valencio.

Povratne tekme bodo med 10. in 18. marcem.

Liga prvakov, 1/8 finala, prvi tekmi:

Real Madrid - Manchester City 1:2 (0:0)
Isco 60.; Jesus 78., De Bruyne 83.
RK: Sergio Ramos

Lyon - Juventus 1:0 (1:0)
Tousart 31.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.