Fia zavrnila Red Bullovo pritožbo glede Mercedesa

Foto: Profimedia mercedes
Še pred uradnim začetkom prvega dirkaškega tedna je prišlo do prvih nesoglasij med moštvi formule 1. Na pobudo Red Bulla je o zadevi presojala Fia, ki se je postavila na stran Mercedesa.
Oglej si celoten članek

Mednarodna avtomobilistična zveza (Fia) je zavrnila pritožbo Red Bulla v zvezi z Mercedesovim dvoosnim krmilnim sistemom. Njihova inovacija je bila kamen spotike že na februarskih testiranjih v Španiji, Red Bull pa je formalno pritožbo vložil po včerajšnjih prostih treningih prve dirke sezone v formuli 1 v Avstriji.

Fia in vodstvo F1 sta v uradni objavi zapisala, da gre pri sistemu, poimenovanem DAS, "sicer za neobičajen pripomoček krmilnega sistema, a ne za aerodinamično pomoč".

Spielberg Mercedes najbolje odprl sezono

Avstrijsko-britansko moštvo, ki v Spielbergu vozi na domači stezi, je sistem zmotil, ker pomaga pri krmiljenju dirkalnika oziroma omogoča dirkaču prilaganje kota sprednjih koles med samo vožnjo.

Red Bull se je skliceval na točko 3.8 v poglavju 10.2.3 tehničnega pravilnika za letošnjo sezono, ki pravi, da "med vožnjo dirkalnika ni dovoljeno spreminjanje nastavitev na vzmetenju," kar je Fia v zgodnjih jutranjih urah današnjega dne zavrnila.

Vseeno pa so obrazložili, da "takšen sistem ne bi bil legalen, če ne bi bil del krmilnega sistema".

F1 Tako se je odvil prvi boj na stezi v tem letu

Mercedes je bil z Lewisom Hamiltonom in Valtterijem Bottasom na prvih dveh prostih treningih za šest desetink sekunde hitrejši od svojih tekmecev. Danes bo opoldne na sporedu še tretji prosti trening, ob 15. uri pa še kvalifikacije za jutrišnjo dirko, ki se bo začela ob 15.10.

Bridko slovo Vettel povedal resnico s Ferrariju: "Nič od tega ne drži"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.